Del

Om Naturens Dag

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne. Hvert år har et tema – i år er det "Naturen uden alder".

Sæt allerede nu kryds ved søndag den 11. september, som bliver Naturens Dag i 2016.

Børnene skal med
Vi har særligt fokus på at få børnene med ud i naturen. For børn, der bruger naturen, er sunde, glade og kloge og vokser op som ansvarlige voksne, der benytter og beskytter naturen. Derfor er det bekymrende, at en Gallup-undersøgelse viser, at børn i dag kun er halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre var, da de var børn.
Om børn & natur

Naturens Dag består af to dele:

  • En familiedel, hvor vi inviterer børn ud i naturen i selskab med deres familier på Naturens Dag den anden søndag i september. 
     
  • En institutionsdel, hvor vi inviterer landets pædagoger og lærere til at arrangere en Naturens Dag for deres børn i anden uge af september.

Se også vores facebookside

Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag i 2004 som årlig mærkedag. I 2010 tog Friluftsrådet dagen til sig, og de to organisationer har siden afholdt dagen i ligeværdigt samarbejde. Nordea-fonden støtter Naturens Dag og er med til at realisere kampagnen. Desuden bidrager en række samarbejdspartnere til at markedsføre og synliggøre Naturens Dag. 
Danmarks Naturfredningsforening
► Friluftsrådet 
Samarbejdspartnere

I 2010 modtog Naturens Dag årets kommunikationspris, og sidste år deltog mere end 100.000 børn i Naturens Dag i anden uge af september, og mere end 70.000 danskere tog på oplevelser i naturen på Naturens Dag.
Fakta og viden

Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden

 

 


Naturens Dag 2015 - giv ægte naturoplevelser

 

Naturens Dag 2015

 


Se årets film for 2014 om at finde nye veje ud i naturen.


Se filmen fra Naturens Dag 2013 om, hvordan en dag på Naturens Dag kan være.

rpo