Del

Naturoplevelser 2015

Vil du tage på hvalsafari eller smage en vandmandssmoothie? Mulighederne er mange på Naturens Dag, hvor du kan opleve et hav af forskellige naturoplevelser rundt om i landet. Så find det gode humør frem og tag på opdagelse i naturen - her er et udpluk til inspiration. 

Nordjylland, Ålborg 

Vil du prøve en vandmandssmoothie eller andet godt fra havet? Tag på Naturens Dag i Ålborg, Utzon Center på søndag den 13 september kl. 13.30-15.00.

I Utzon Center folder TV2’s biolog Anders Kofoed sig ud med sine funfacts om, hvor fantastisk vores natur er. Har du f.eks. hørt om rejen, der udvikler ekstrem varme (flere tusind grader) mellem kløerne, når den knipser og bedøver sit bytte?
Og vidste du, at blåhvalens hjerte er på størrelse med en Fiat Punto, og at den har så store blodårer, at børn ville kunne svømme i dem? Kom og smag på alt godt fra havet – også en helt speciel vandmandssmoothie. Det må prøves! Rigtig god fornøjelse.

Limfjorden, Hvalpsund

Vil du se sæler og fange limfjordsrejer? Tag på Naturens Dag i Limfjorden ved Hvalpsund på søndag den 13. september kl. 14.00-17.00.

Landet ved Limfjorden er fantastisk. Stå til søs på Hvalpsund–Sundsørefærgen, se sæler og smag på Limfjordsrejerne. Det rullende naturcenter er kørt til Hvalpsund, hvor naturvejleder Karin Winther, Danmarks naturfredningsforening og besætningen på færgen fortæller om sejlads på Limfjorden, sælerne og naturen i området. Efterfølgende kan du smage selvfangede Limfjordsrejer fanget på palmestranden i Hvalpsund. Det bliver en frisk dag med vind i håret.

Fyn, Middelfart

Tag med på hvalsafari, fisketur i motorbåd eller kom op i Strib Fyrtårn. Det er på Naturens Dag ved Strib Bådeklub, Strandvejen 271 den 13. september kl. 10.00-16.00.

Middelfart byder på mere end 30 arrangementer til Naturens Dag. Strib Bådeklub inviterer på hvalsafari. Mød biolog og marsvin-ekspert seniorforsker Jonas Teilmann, der på hvalsafarien vil øse af sin store viden om marsvinet. Du kan også få en sejltur i klubbens sejlbåde eller komme på fisketur i motorbåde. På land kan du nyde udsigten fra toppen af Strib Fyrtårn kl. 14.00. De fleste aktiviteter er gratis, men til hvalsafarien på Aventura og frokosten skal du tilmelde dig www.stribbaadeklub.dk Det bliver en spændende dag i Middelfart.

København

Tag dine børn med til Høstpicnic på Sydhavnstippen - de vil elske det. Her kan I klappe får, moste æbler, lave mad over bål, besøge bigården…og meget, meget mere. Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, Kbh Syd Kl.10-15.00

Selvom du er i København, kan du sagtens finde vild natur med store vidder. Tag fx med på Høstpicnic på Tippen og få en dejlig dag med guidede ture og aktiviteter. Børnene elsker at klappe fårene, vi laver mad over bål, moster æbler af selvplukkede æbler, vi kan besøge bigården og smage honning og meget, meget mere. De guidede ture starter ved Karens Minde Kulturhus, eller tag bare selv direkte ud på Tippen – der er skilte der viser vej. Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, Kbh Syd Kl. 10-15.00.

Nordsjælland, Nødebo

Skovparkour, pæleklatring, lækre svampe og viden om ørn og bæver. Det er på søndag den 13. september på Naturens Dag i Nødebo.

Skovskolen åbner dørene for over 3000 besøgende til mere end 30 aktiviteter. Naturens Dag er en fest uden lige i Nordsjælland for hele familien. Du kan fordybe dig i viden om lækker mad med svampe og planter, lære om dyr og jagt. Du kan udfordre dig selv med pæleklatring og skovparkour eller se mesterskaberne i Skovhuggersport. Alt sammen på Skovskolen, Nødebovej 77 i Fredensborg kl. 10-15.00.

Vestsjælland, Skælskør og Kalundborg

Bliv væk i en labyrint skåret i en majsmark eller skyd med lasergevær og byg fuglekasser. Naturens Dag byder på masser af oplevelser på søndag den 13. september.

Kom ud i naturen og bliv væk i en labyrint skåret i den kæmpestore majsmark i Skælskør. Giv hele familien en udfordring og slut af med at presse most af æbler fra egnen. I kan smage og købe lokale råvarer fra boderne. Det er på Teglværksvej 11, 4230 Skælskør fra kl. 10-15.00

I kan også tage til Røsnæs ved Kalundborg og snitte i træ, skyde med lasergevær eller bygge foderbræt og fuglekasser. For de nysgerrige er der botanikture, museture, historiske ture og geologi- og stenture. Det er alt sammen fra kl. 10-15.00 på Naturskolen i Røsnæs på Røsnæsvej 458 i Kalundborg.
 

 


Ålborg. Anders Kofoed smager på en blækspruttearm. Naturlige lækkerier! 

København. Høstpicninc på Tippen. En skøn dag i børnehøjde. 

Hvalsafari Naturens Dag Middelfart 2015

Middelfart. Tag på hvalsafari og se marsvinet komme op og trække vejret og lyt til dets kliklyde. 

rpo