6 Limousiner græssede i foldene ved Stampmølledalen i Odder Vest i 2013. Fra 23. maj 2015 lukker vi 8 kvier ud på Odder Kommunes arealer i det 8 ha. store naturområde i Stampmølledalen.

Odder Kogræsserforening - Aktiv Naturpleje

Siden er opdateret 26. marts 2016

To kogræsserprojekter i Odder Kommune

Kogræsserforeningen er i 2016 engageret i to kogræsserprojekter i henholdsvis Stampmølledalen og Økologiens Have. Formålet med projekterne er at have fokus på naturpleje og økologi samtidig med, at vi inddrager foreningens medlemmer til pasning af 10 kreaturer på et 8 ha. kommunalt ejet naturareal i Stampmølledalen, mens vi i Økologiens Have har tre kreaturer gående i folden "Valmuelunden".

Anparter i 2016

I 2016 har vi kun salg af anparter fra projektet i Stampmølledalen. Vi deler det op således at 7 af de 10 kreaturer er to år gamle kvier som sælges i 56 stk. 1/8 andele. De resterende 3 kreaturer er køer, som  sælges som hakket oksekød i portioner a' 5 kg. Fra Økologiens Have bliver der intet salg af andele i 2016. Vi fortsætter dog arbejdet med at pleje græs-arealerne i Økologiens Have samtidig med, vi overfor publikum fortæller historien om hvor vigtigt det er at udføre naturpleje med kreaturer.

Invitation 2016

Vores 13 kreaturer er alle lokale og kommer alle fra besætninger hjemmehørende i Odder Kommune. Det er vi stolte over, da vi gerne vil fortælle, hvor dyrene kommer fra. Læs mere i vores invitation - Bøffer og naturpleje fra Stampmølledalen i Odder Vestby. Kom og vær med! 

Støttemedlem

Ønsker du ikke at tegne en andel kan du vælge at blive støttemedlem. Kontingent er kr. 50 for 3 år og medfører ingen forpligtigelser. Støttemedlemmer har forret når der skal tildeles nye andele. Støttemedlemmer kan også få tildelt pasningsdage.

8 kvier afgræsser Stampmølledalen i 2015.

Sådan bliver du medlem

Der findes to former for medlemsskab. Man kan blive støttemedlem eller man kan købe en andel. Læs mere ved at klikke i menuen "Salg af andele" eller klik her.

Mere information

Vi håber du vil være med til at gøre en forskel for naturen i Odder enten ved at tegne en andel eller blive støttemedlem. Du kan læse mere om foreningen og vores to græsningsprojekter ved at klikke i menuerne til venstre.

Foto fra 21. maj 2014. Ammetante med 4 tyrekalve er lige blevet lukket på græs i Økohaven.

Kontakt Odder Kogræsserforening

Har du spørgsmål til Odder Kogræsserforeningen er du velkommen til at kontakte foreningen på

mail@odderkograesser.dk

Sidste nyhedsbrev

Læs sidste nyhedsbrev fra 29. maj 2016. Klik her.

Odder Kogræsser-forening på facebook

Du kan følge os på facebook og tage del i diskussionerne. Vi vil gerne have mange venner.

Andel i 1/8 kvie fra Stampmølledalen

1/8 andel i kvie fra Stampmølledalen til 72 kr. pr. kg. Der betales a' conto for en kødpakke på 30 kg, som koster 2.160 kr.

Betalinger

Betaling falder i 3 rater. 1. beta-ling på 1.400 kr til indkøb af dyr forfalder 26. april 2016. 2. betaling på 760 kr. til at betale for slagt-ningen forfalder 28. oktober 2016. Ved 3. betaling udligner vi, om du skal have penge tilbage eller om du skal betale ekstra. Har du fået udleveret mindre end 30 kg kød, skal du have penge retur. Har du fået mere end 30 kg opkræves et ekstra beløb. 3. betaling opgøres ultimo november 2016.

Læs mere Klik her.

Prisstigning for 1/8 andele fra Stampmølledalen

Fra 1. juni 2016 stiger prisen til 75. kr. pr. kg. Der betales a' conto for en kødpakke på 30 kg, som koster 2.250.

5 kg hakket oksekød fra naturplejekvæg

5 kg hakket oksekød fra naturplejekvæg sælges i pakker a' kr 250. Læs mere klik her.

Giv dem et Like

Vi vil gerne opfordre til, at du Liker vores 4 samarbejdspartnere på facebook:

Ulvskovgaard

Assedrupgaard

Økologiens Have

Odder Kommune

Læs mere om vores samarbejdspartnere Klik her.

Ordinær generalforsamling

Se referat fra ordinær generalforsamling.

Klik her