Danmark er en af de mest kaffedrikkende nationer i verden. Tre ud af fire af os drikker kaffe, og i snit hælder vi fire kopper i os om dagen. Lysten til kaffe følger med os overalt - også ud i naturen.

Men hvilken kaffe skal du have med på tur? Hvad er billigst, lettest, mest hyggeligt, og hvad smager bedst? Vi har testet syv forskellige måder at lave kaffe i det fri.

Growers Cup

Foto: Gitte Holtze og Kristian Ørsted Pedersen

Sea to Summit X-Brew Coffee Dripper

Foto: Gitte Holtze og Kristian Ørsted Pedersen

Handpresso

Foto: Gitte Holtze og Kristian Ørsted Pedersen

Kogekaffe

Foto: Gitte Holtze og Kristian Ørsted Pedersen

Espressokande

Foto: Gitte Holtze og Kristian Ørsted Pedersen

Cafflano Classic

Foto: Gitte Holtze og Kristian Ørsted Pedersen

Stempelkaffe

Foto: Gitte Holtze og Kristian Ørsted Pedersen

Sådan gjorde vi

Vi bruger vand tappet fra hanen og ved samme temperatur. Bortset fra metoden med kogekaffen og espressokanden kogte vi vand i en Jetboil. Til de tre metoder med malede kaffebønner brugte vi en kvalitetskaffe til en kilopris på cirka 160 kr. Til Handpresso brugte vi espresso pods fra Caffé Viceré. Growers Cup indeholder allerede kaffe. Kogekaffe var Lemmelkaffe.com. Udstyr udlånt af Friluftsland.

Vil du have flere natur-test? Bliv medlem og få Magasinet Natur & Miljø fire gange om året.