Over halvdelen af Danmarks areal sprøjtes flere gange hvert år med sprøjtegift for ukrudt, svampe og skadedyr. Det er helt lovligt, men faktisk ved ingen af os med sikkerhed, hvad det betyder for naturen og vores kroppe.

Danmarks Naturfredningsforening og Coop går sammen om Et Sprøjtefrit Danmark. Derfor lancerer vi kampagnen Øktober, der skal sætte ekstra skub i økologien som det sprøjtefrie alternativ til de traditionelle fødevarer.

Vælg økologi og undgå gift

Vi påstår ikke, at økologi er løsningen på alle miljøproblemer. Men hvis du vil undgå rester af sprøjtegift i maden, kroppen, grundvandet og naturen, skal du vælge økologi.

Et Sprøjtefrit Danmark er vores opfordring til dig om at træffe et valg, når du fylder indkøbskurven. Og husk, at dit valg er med til at bestemme, hvad du finder på hylden. For jo mere økologi du køber, jo flere landmænd vil i fremtiden omlægge til økologi.

Læs mere om kampagnen, find dit øko-mål og meld dig på en kendt danskers hold.

alt
Rikke Lundsgaard
Landbrugspolitisk seniorrådgiver
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 23 20 30 07
Foto:

Sig nej til bidræber-gift

Lige nu sår danske landmænd vinterraps, hvis frø er bejdset med giftene neonikotinoider, der kædes sammen med biernes massedød.

Som del af kampagnen Et Sprøjtefrit Danmark lancerer Danmarks Naturfredningsforening nu en underskriftsindsamling i mod giftene, der kaldes 'bidræber'.

alt
Signe Poppenbøll Hansen
Kampagneansvarlig

Se kampagnefilm

Giver økologi færre rester af sprøjtegift i kroppen?

Vi gav fem familier udfordringen: Spis 100 procent økologisk i to uger og se om der er forskel. Efter 14 dage med økologi er svaret klart.