Det er nu, du kan opleve naturen på sit højeste med en blomsterrigdom og et liv af summende insekter i den lune danske sommer. Og vi kan godt bruge din hjælp.

Tilmeld dit et fredningstjek og få en naturoplevelse. Så hjælper du naturen på vej med dine observationer.

Sådan gør du…

1. Udvælg en fredning

Du kan vælge imellem 26 forskellige områder - se en liste over dem længere nede. Du kan fredningstjekke fra 1. juni til 30. september. Du bestemmer selv, hvornår du vil tjekke din fredning.

2. Tilmeld dig.

Når du har tilmeldt dig, sender vi et kort over fredningen og et skema med spørgsmål til at udfylde dine observationer. Et botanikhæfte, så du kan genkende de planter, du ser.

(tilmelding lukket for denne sæson)

3. Gåtur i naturen.

Så begynder det sjove. Du planlægger din tur efter eget tempo og længde. Du skal ikke tjekke hele fredningen efter i sømmene, men undersøge det område, du udvælger dig. Tag familien med på en hyggelig picnic-tur. Der er tid til at stoppe op og nyde naturen.

Når du går i området, skal du blandt andet lægge mærke til, om naturen har det godt, om der ligger affald, om stier og adgangsforhold er gode, og om skiltningen er tidssvarende.

4. Hvad fandt du?

Når du er hjemme igen, kan du indtaste dine observationer på hjemmesiden. Din viden bruger vi til at skabe overblik over de fredede områders tilstand, så vi kan reagere på eventuelle problemer.

I 2014-2016 tjekkede mere end 260 frivillige 100 fredede områder i Danmark. Vi håber, at mange frivillige igen i år melder sig til at gå en tur og tjekke et af de fredede naturområder ud.

Vælg en fredning

alt
Kate Skjærbæk Bjerrum
Naturformidler og Projektleder for Fredningstjek og Naturens Dag
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 31 19 32 82
alt
Sofie Bahlke
Studentermedhjælper Projekt Fredningstjek