Børn, der bruger naturen, er sunde, glade og kloge og vokser op som ansvarlige voksne, der benytter og beskytter naturen. Derfor er det bekymrende, at en Gallup-undersøgelse viser, at børn i dag kun er halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre var, da de var børn.

Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet arrangerer hvert år Naturens Uge for familier, skoler og institutioner anden uge i september.

Historien om Naturens Uge

Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag i 2004 som en årlig mærkedag. I 2010 tog Friluftsrådet dagen til sig, og de to organisationer har siden afholdt dagen sammen. I 2021 ændrede vi projektet til nu at omfatte hele ugen, så vi kan få mange flere ud i naturen til sjove og eventyrlige oplevelser. Derfor hedder projektet nu Naturens Uge frem for Naturens Dag.

Nordea-fonden støtter Naturens Uge og er med til at realisere kampagnen. Desuden bidrager en række samarbejdspartnere til at markedsføre og synliggøre Naturens Dag.

I 2010 modtog Naturens Uge årets kommunikationspris, og sidste år deltog mere end 100.000 børn i Naturens Uge i anden uge af september, og mere end 70.000 danskere tog på oplevelser i naturen på Naturens Uge.