D. 2. september 2017 mødes vi igen med nogle af nordens bedste le-svingere

På lefestival i Bidstrup-skovene slår vi høslætengene, der ligger i Danmarks nyeste nationalpark, Skjoldungernes Land. Deltagere kan overnatte på naturcamping tæt på engen nætterne før og efter.

Du kan deltage som både hjælper og almindelig deltager - under alle omstændigheder lover vi masser af leslåning, instruktion og plads til nørderi på ethvert plan. Desuden får du godt selskab, fantastiske historier, inspiration og god mad om aftenen.

Særlig fokus på børn i år

Når børnene får en god oplevelse, flyver tiden af sted på engen - og hele familien får en god dag. Tag derfor endelig børn med - alle aldersgrupper kan aktiveres på forskellig vis - både med og uden en le i hånden.

Tilmeld dig lefestival 2017

Hvorfor holder vi lefestival?

Gode historier - god naturpleje
I DN har vi arrangeret flere høslætfestivaler - med stor succes for både deltagere og arrangører. Og det med god grund.

Lær fra de bedste
Alle har som regel noget at lære fra sig og blive bedre til - og går man blandt de garvede lesvingere, kan man opsnuse viden om mangt og meget: Lige fra detaljer om blomsterne på engen til hvordan du får den skarpeste le, hvornår du bruger hvilke teknikker og meget mere.

Flere arrangementer

Der er gode grunde til at lave naturpleje med le. Det hjælper naturområder, der er truet af tilgroning på rette vej - og man ser hurtigt en større artsrigdom af både dyr og planter.

Find arrangementer med høslæt og naturpleje eller læs mere om at starte et høslætlaug.

PRAKTISK OM FESTIVALEN

Pris
Det koster 250 kr. at deltage.
Børn under 14 år og medlemmer af Kildeengens Høslætlaug deltager gratis.

Betalingen dækker over økologisk forplejning under lørdagens arrangement, herunder lækkert grillet rådyr, skønne salater og tilbehør fra det lokale spisehus. Øl og vin kan købes.

Overnatning
Arrangementet foregår officielt om lørdagen d. 2. september, men man kan overnatte i eget telt eller under åben himmel natten før og efter arrangementet. Ved tilmelding giver vi naturligvis mere information, vejledning mv.

Udstyr
Medbring gerne din egen le, hvis du har en. Du kan låne le og andet udstyr til naturpleje på dagen, men medbring tøj efter vejret og udstyr til evt. overnatning. Vi udsender mere information per mail op til arrangementet.

Praktisk
Det foreløbige udkast til programmet findes her.

Arrangører
Festivalen holdes i samarbejde med DN Lejre, Kildeengens Høslætlaug og Naturstyrelsen Vestsjælland.

Spørgsmål

Kontakt arrangørerne Nick Leyssac og Majken Sundahl, hvis du har nogen spørgsmål til festivalen eller naturpleje med le.

alt
Nick Leyssac
Organisationskonsulent
  • E-mailadresse
  • Mobil
    + 45 31 19 32 50

alt
Majken Sundahl
Naturvejleder