Vild natur fylder ganske få procent af Danmarkskortet. Urørt skov, hvor væltede træer får lov at ligge i skovbunden, og den vilde, danske kystnatur er gode eksempler.

Men der er altså ikke meget af den.

Med 'Plads til det vilde' giver Danmarks Naturfredningsforening befolkningen en forsmag på, hvordan en vildere natur med et rigere dyre- og planteliv kunne se ud.

Til formålet har foreningen allieret sig med Danmarks førende virtual reality-virksomhed, Khora, der har lavet en flot virtuel naturoplevelse 'Back to the Nature'.

Se, hvor du kan opleve 'Back to the Nature'.

Hvor vildt kan det blive?

En flok elge er sat ud i Lille Vildmose i Nordjylland, og på Bornholm i Almindingen græsser en flok europæiske bisoner. De store planteædere skaber nogle andre dynamikker i naturen end mennesker - de gør naturen mere naturlig og vild.

Men udover de store planteædere, så er ulven ved at vende tilbage. Den kigger i ny og næ op over grænsen og vandrer gennem Jyllands store skove og plantager.

Men hvor langt er befolkningen og beslutningstagerne egentlig villig til at gå for at skabe plads til de større dyr og til naturområder, der kan få lov at udvikle sig på sine egne præmisser?

Med 'Plads til det vilde' åbner vi for debatten.

alt
Simon Leed Krøs
Projektleder og kampagneansvarlig for Projekt Biodiversitet nu
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 30 51 61 40
alt
Sanne Liv Lembrecht Buggeskov
Digital Redaktør