19. april 2020 13:00
4700 Næstved, Karrebækvej 631
Mødested: Vi mødes ved indgangen til Borgnakke Skov ca. 100 m ned ad cykelstien mod Karrebæk fra Isgrillhytten ved parkeringspladsen.
Blå Anemoner i Borgnakke Skov den 9. april 2017. Turen er aflyst på grund af manglende tilmeldinger. Foto: Kurt Ramskov Laursen
Turens formål er at se på den rige flora i skovbunden, bl.a. de store områder med Hvid og Gul Anemone og den lille bestand af Blå Anemone, men også en række andre vilde plantearter.

19. april 2020 13:00 - 16:00

Turen går først ind i Borgnakke Skov, der domineres af en søjlehal af gamle bøgetræer, men med en meget blomsterrig skovbund før løvspring. Der er desuden en del gravhøje. Denne del er ca. 1,5 km og jeg forventer den tager en times tid, hvorefter vi er tilbage ved udgangspunktet.

Hvis man har lyst til at fortsætte går turen derefter ind i den sydlige del af Saltø Skov, som er en varieret blandingsskov både med partier af nåletræer og løvtræer, og en del lysninger. Det skal vi se giver en mere varieret flora. Denne del er ca. 3 km.

Fokus vil især være på flora og insekter.

Turen vil foregå på skovvejene, så kondisko eller tilsvarende er fint som fodtøj.

Turen er kun for tilmeldte, da der formentlig er en begrænsning på deltagertallet som følge af corona-situationen. Muligvis bliver arrangementet helt aflyst afhængig af udviklingen og de udmeldte regler.

Karrebækvej 631, Næstved 4700

DN Næstved
  • Tilmelding

    Tilmelding er nødvendigt senest den 16. april for at begrænse deltagertallet. Tilmelding sker til Kurt Ramskov Laursen på krl@pletvinge.dk