13. juni 2020 10:00
8882 Fårvang, Truust Gade 99
Shelter - og kanopladsen modsat Kongensbro Kro, nærmeste adresse: Truust gade 99, 8882 Fårvang.
Vi kommer tæt på åen og den fantastiske natur. Biolog Søren Westermann fortæller om Spændende planter som gifttyden og kærmyssen samt det rige fugleliv. Vi hører om ådannelsen under istiden samt trækstiens historie og Tange Søs tilblivelse.
Turen er på ca.5 km. Tag gerne støvler på (Vand på stien)

13. juni 2020 10:00 - 12:00

Den 70 km lange træksti løber langs Gudenåen mellem Silkeborg og Randers, og på vores tur kommer vi helt tæt på åen og naturen og har mulighed for enestående naturoplevelser. Biolog Søren Westermann fortæller om den alsidige natur, vi ser spændende planter som den halvsjældne kærmysse og den dødsensgiftige gifttyde. Sumpskoven byder også på et rigt dyreliv med mejser, spætter og skovfirben. Langs åen patruljerer de elegante pragtvandnymfer og måske ser vi den grønne kølleguldsmed, som vi forpligtet til at yde særlig beskyttelse.
Vi hører også om hvordan Gudenåen og Gudenådalen blev dannet under istiderne, om Gudenåen gennem tiderne, om trækstiens historie og om Tange søs tilblivelse.
Turen er ca 5 km frem og tilbage. Ved udgangspunktet kan I nyde jeres medbragte mad – enten i det fri eller hvis vejret er dårligt i shelterne på pladsen. Info: Anne-Mette Kirkegaard tlf. 26281910

Truust Gade 99, Fårvang 8882

DN Favrskov
  • Tilmelding ikke nødvendig