16. marts 2020 15:00
4600 Køge, Stevnsvej 101
OBS: Kør ad Hybenrosevej og drej til højre ved dannebrogsflagene og DN-flagene
Danmarks Naturfredningsforening og bolig-naturområdet Nicolinelund lige syd for Køge har indgået et samarbejde, der skal vise vej til, hvordan vi kan byudvikle uden samtidig at naturafvikle.

16. marts 2020 15:00 - 17:00

Det er første gang Danmarks Naturfredningsforening indgår et sådant samarbejde, og ambitionerne og planerne er både vilde og omfattende.

Samarbejdet markeres med et festligt arrangement i Nicolinelund, hvor præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Gjerding, ikke bare vil være blandt talerne; hun vil også plante et tusindårstræ som markering af samarbejdets langsigtede, naturkærlige perspektiv.

Det nye bolig-naturområde i Nicolinelund har været undervejs i tre år. Ambitionen er at gennemføre en transformation af landskabet fra konventionelt dyrket landbrugsjord og genskabe stevnsk natur med mange forskellige biotoper, inspireret fra netop kysten og Tryggevælde Ådal.

De kommende fællesarealer vil bestå af flere naturtyper med hjemmehørende planter, blandet kyst- og indlandsoverdrev i et smukt bakket landskab med søer, grøfter og overdådigt blomsterflor.

Hele området er tilmeldt Giftfri Have og processen drives i tæt samarbejde med DN, Vild med Vilje og dygtige biologer.

Stevnsvej 101, Køge 4600

DN Stevns
  • Tilmelding ikke nødvendig