9. september 2020 19:00
4180 Sorø, Frederiksvej 27
Vi mødes i den store sal på Værkerne i Sorø
Istidsruten er en kombineret cykel- og oplevelsesrute fordelt på fem etaper. De er tilsammen 390 km og løber gennem landskabet, som istidens enorme kræfter har formet for flere tusinde år siden.
Lic.scient. Nils Kruse holder et foredrag om hvordan landskabet blev formet af isen.
Alle er velkomne.

9. september 2020 19:00 - 21:00

Hvordan har isen formet landskabet omkring os? Og hvorfor opstår der egentlig istider. Og mere spændende er det, om der kommer en ny istid? om Golfstrømmen stopper? Eller om Grønlands indlandsis smelter? Så istiderne har betydning for vores klimas udvikling. Alt dette vil blive berørt i foredraget.
Foredraget skulle være afholdt i forbindelse med indvielsen af Istidsruten, som er en kombineret cykel- og oplevelsesrute fordelt på fem etaper, som også går gennem Sorø.
Istidsruten er nu den 27. juni blevet indviet virtuelt. Vi håber, at mange har benyttet sig af sommeren til at køre på ruten og fået oplevelser i den natur, som den løber igennem. Og måske også fået lyst til at høre om de geologiske forhold i Vestsjælland og Sorø.
Foredraget holdes i den store sal på Værkerne i Sorø, hvor det er muligt at holde afstand. Alle er velkomne, og det er gratis.

Frederiksvej 27, Sorø 4180

DN Sorø
  • Tilmelding ikke nødvendig