3. oktober 2021 11:00
Frugtlunden på Vestvolden ved Jyllingevej - ved afkørslen fra Motorring 3. (Tilkørsel i bil fra Jyllingevej til P-pladsen ved ”Oplevelsescenter Ejbybunkeren”. Benyt derfra gangstien ad broen over fæstningskanalen).
Æble red delicius Foto: Jann Larsen
Kom og smag friskpresset æblesaft og hør om de forskellige æblesorter på børnenes træer i Frugtlunden. Tag eventuelt nogle æbler med fra haven og få sorten bestemt af pomet-mesteren fra Københavns Universitets pomet i Tåstrup. Tag børn og børnebørn med. Deltagelse er gratis. Samarbejde med kommunen

3. oktober 2021 11:00 - 12:30

Kom og smag den friskpressede æblesaft. Mød også pomet-mesteren fra Københavns Universitets Pomet i Tåstrup, som fortæller om de forskellige æblesorter på børnenes træer i Frugtlunden. Har du et æbletræ i haven, hvor du ikke kender navnet på æblesorten, så kan du tage nogle æbler med, og få pomet-mesteren til at bestemme, hvilket æble det drejer sig om.
Normalt kan Pometet desværre ikke besvare spørgsmål eller give rådgiv-ning til private haveejere, men henviser til rådgivning i plantecentre og hos haveselskaberne, men i dagens anledning gøres der en undtagelse.
I øvrigt har Pometet en æblenøgle på sin hjemmeside, som kan hjælpe dig til at finde sortsnavnet på et æble. Det kræver blot, at du plukker nogle æbler fra træet og svarer på nøglens spørgsmål. Nøglen giver dig også masser af information om de ca. 330 æblesorter fra Pometets samling.
Et ”pomet” er en samling af forskellige sorter af frugttræer og -buske. Ordet er afledt det latinske ord "pomum", som betyder "frugt på træer".

DN Rødovre
  • Tilmelding ikke nødvendig