12. september 2021 10:00
4700 Næstved, Ny Præstøvej 304
Parkeringspladsen , Fruens Plantage
Akvarel af Vinbjergsnegle, malet af Charlotte Clante , Taget fra folder om Fruens Plantage, som blev udarbejdet i 2003 af Næstved kommune og Danmarks Naturfredningsforening Næstved
Kom og oplev Naturens dag i en Magisk eventyrlig skov. Nyd Åsens ånde og højdedrag sammen med familien. Vi åbner for et spændende slaraffenland af aktiviteter med læring og oplevelser i Naturen . Eks. Eventyr, skattejagt, o-lob. Ved fælles hjælp bager vi pandekager og popcorn.

12. september 2021 10:00 - 16:00

Der bliver et oplæg fra:
• DOF’s næstformand Henrik Wejdling om fuglelivet i skoven
• Naturvejleder Christian Hansen vil fortælle og afklare om de spændende opdagelser, børnene finder i skoven. Der fortælles om Fruens Plantages fredning, fortidsminder og de mange beskyttede jord og stendiger. Næstved kommunes mobile Naturbase fremvises og åbnes for et spændende Slaraffenland af udstyr til læring om naturen, og undersøgelse af kryb og kravl.
• Hvorfor og Hvordan bygger vi insekthoteller ved Kim Hertel.
• Vi lytter til eventyret om Trolden på Åsen, oplæst af Kit Gaston.

Med børnenes hjælp via et skattekort og ledetråde i form af en af skovens små arter, opsætter og indsamler vi materiale til insekthoteller. Der laves O-løb via www.findveji.dk hvor vi finder poster i skoven og disse registreres på udleverede kort. Dagen afsluttes med en gåtur til højdedraget.

Se tidsplan: https://www.dn.dk/media/86906/tidsplan-_-12-09-21_fruens-plantage.pdf

Ny Præstøvej 304, Næstved 4700

DN Næstved
  • Tilmelding ikke nødvendig