7. maj 2022 13:00
Fra Ry: Silkeborgvej efter ca. 800 m til venstre ad Birkhedevej ca. 500 m, (baneoverkørsel), P-plads til venstre
Først i maj bliver landskabet grønt. Turen går i 8-tal i fredningen, så vi får mulighed for at se udsigterne, de store linjer i landskabet og detaljer i flora og fauna, som vi kommer forbi. Ruten er på 4-5 km, det går lidt op-og-ned. Tag børnene med – og kaffen til pausen i solskinnet.

7. maj 2022 13:00 - 16:00

Allingvest-fredningen er en af de store landskabsfredninger på Ry-egnen og grænser op til Knudsønord-fredningen mod øst, og støder op til Julsøs østende med et ”højland”, fra hvis skrænter, der er en rigtig flot udsigt mod vest. Landskabet består af åbent, bakket landbrugsland, sunpskov mod sydvest, skrænter med hederester og selvgroet skræntskov. Landsbyen Alling med dens ca. 870 år gamle kirke er også et besøg værd. På turen ligger hovedvægten på naturen – det gamle istidslandskab og planternes opvågnen til en ny vækstsæson.
Børn er meget velkomne – men der kan være lidt uvejsomt for barnevogne o.lign., da noget af turen går på egentlige stier. Husk at tilpasse tøj og fodtøj efter vejrudsigten. Det bliver jo (næsten) sikkert en solrig dag, så tag kaffen med til pausen.
Turguide: Otto Andersen, 61501380

DN Skanderborg
  • Tilmelding ikke nødvendig