2. oktober 2022 11:00
Frugtlunden på Vestvolden ved Jyllingevej - afkørslen fra Motorring 3. (Tilkørsel i bil fra Jyllingevej til P-pladsen ved ”Oplevelsescenter Ejbybunkeren”. Benyt derfra gangstien ad broen over fæstningskanalen).
Æble Foto: Jann
Kom og smag friskpresset æblesaft og hør om de forskellige æblesorter på børnenes træer i Frugtlunden. Tag eventuelt nogle æbler med fra haven og få sorten bestemt af pometmesteren fra Københavns Universitets pomet i Tåstrup. Tag børn og børnebørn med. Deltagelse er gratis. Samarbejde med kommunen.

2. oktober 2022 11:00 - 12:30

Kom og smag den friskpressede æblesaft. Mød også pomet-mester Maren Korsgaard fra Københavns Universitets Pomet i Tåstrup, som fortæller om de forskellige æblesorter på børnenes træer i Frugtlunden. Har du et æbletræ i haven, hvor du ikke kender navnet på æblesorten, så kan du tage nogle æbler med, og få pometmesteren til at bestemme, hvilket æble det drejer sig om.
Normalt kan Pometet desværre ikke besvare spørgsmål eller give rådgivning til private haveejere, men henviser til rådgivning i plantecentre og hos haveselskaberne, men i dagens anledning gøres der en undtagelse.
I øvrigt har Pometet en æblenøgle på sin hjemmeside, som kan hjælpe dig til at finde sortsnavnet på et æble. Det kræver blot, at du plukker nogle æbler fra træet og svarer på nøglens spørgsmål. Nøglen giver dig også masser af information om de ca. 330 æblesorter fra Pometets samling.
Et ”pomet” er en samling af forskellige sorter af frugttræer og -buske. Ordet er afledt det latinske ord "pomum".

DN Rødovre
  • Tilmelding ikke nødvendig