16. juni 2022 16:00
Vi mødes et sted i nærheden af Vigen strandpark. Nærmere detaljer følger.
Strand-malurt, uhm! Foto: Bjørn Petersen
Kultursociolog Søren Espersen hjælper med at finde aromatiske urter med historie - som vi får at høre undervejs. Og opskrifter og fif til at få det bedste ud af dem.

16. juni 2022 16:00 - 18:00

Juni måned lægger op til friske snapse på blomster og urter. Ikke lange trækketider eller lang lagring. Hvad vi finder her lige "uden for døren" ved Vigen Strandpark og Veddelev strand er ikke til at sige - jo, det ku vi godt, men lad os være åbne og lade dagen, vejret og planternes tilstand bestemme, hvad der kommer på flasken og i glasset.
Til snapsen hører det gode tilbehør, og mon ikke, vi også finder en urt eller to, der passer til det gode frokostmåltid med øl og brændevin? Medbring gerne glas og små plastposer samt saks og evt. en neutral snaps eller vodka, hvis du gerne "vil tage livet af" urterne allerede på turen. Undervejs vil der blive serveret et par prøver på de lokale snapsemuligheder.
Kultursociolog Søren Espersen er ekspert i mange spændende ting; bl a snapseurter, som han har arbejdet professionelt med. Og i plantesankningens kulturhistorie i Danmark og Norden.
Det bliver både lærerigt og inspirerende.

DN Roskilde
  • Tilmelding ikke nødvendig