11. september 2022 10:00
8660 Skanderborg, Oddervej 80
Parkeringspladsen ved Vestermølle. Se efter det DN-grønne beachflag
Der fiskes med ketsjer efter vandinsekter Foto: Foto Marianne Krag Petersen
Vi fanger fascinerende dyr i vandet, og med lup skal vi se hvor spændende de er. Fugles liv er ikke altid eventyrligt. I kolde vinternætter har de små fugle svært ved at holde varmen. Saml din egen fuglekasse, og hæng den op derhjemme. Så har fuglene et sted at finde ly - også til vinter!

11. september 2022 10:00 - 12:00

Lige under vandoverfladen på Skanderborg sø og i mølledammen ved Vestermølle findes masser af forunderligt liv, der kribler og krabler. Her er snegle og meget små dyr, man ikke lige kan se med det blotte øje; men måske kan vi fange dem med et fiskenet! Så skal vi studere dem med lup, og se hvor spændende de små dyr er. Måske fanger du en hel vandkalv eller en glubsk guldsmedelarve. Måske finder vi igler og en posthornssnegl. Du kan snakke med vores kloge biolog. Han vil gerne høre hvad du undrer dig over og svare på dine spørgsmål.
Om vinteren har de små fugle det svært. Mange dør af kulde og sult. Men du kan hjælpe småfuglene ved at samle din egen fuglekasse og hænge den op derhjemme. Så kan de finde ly og varme, når det bliver koldt til vinter. Vidste du, at Danmarks næstmindste fugl, gærdesmutten, om vinteren kan samles i flokke på over 10 individer i en enkelt fuglekasse! På den måde holder de på varmen. Til foråret kan du så opleve eventyret, når der kommer fugleunger i kassen

Oddervej 80, Skanderborg 8660

DN Skanderborg
  • Tilmelding ikke nødvendig