4. februar 2023 13:00
P-plads på Emborgvej, ca . 300 m fra Gl. Rye-byskiltet, retning mod Emborg.
Nisseskæg i skoven Foto: Otto Andersen
Februar er årets koldeste måned, og det er ikke til at vide om en planlagt tur sker i snestorm, klar frost med solskin eller i silende regn. Naturoplevelser kan man altid få - måske dyrenes spor i sneen, måske de første forårsplanter er ved at springe ud. I Gl. Rye-lyngbakkerne er der altid fint.

4. februar 2023 13:00 - 16:00

Når man færdes i naturen om vinteren præsenterer landskabet sig tydeligere. Løvtræerne har heldigvis tabt bladene, så man ser landskabets overflade med bakker og dale, evt. under grans og fyrs tætte kroner.
Gl. Ryes lyngbakker ligger på nordsiden af den mægtige ”tunneldal” nogenlunde overfor bakkemassivet syd for dalen med Højlund Skov og Sukkertoppen. Den 4. største sø i Danmark, Mossø, fylder dalens dybeste steder med Gudenåens vand.
I Lyngbakkerne skal vi opleve udsigten fra de 2 højeste bakker Galgebakken og Musebakke på hhv. 100 meters og 94 meters højde. Deltagerne på turen må forvente, at ruten går en del op-og-ned – der er trapper de stejleste steder. Nogen steder kan der være lidt mudder, så fodtøj til fugtigt føre anbefales. Herlig tur for børn (uden barnevogn!). Vi regner med, at lidt medbragt kaffe med udsigt kan nydes fra Galgebakken.

DN Skanderborg
  • Tilmelding ikke nødvendig