15. marts 2023 19:00
8000 Aarhus, Peter Holms Vej 10
Væksthusene i Botanisk Have. Indgang gennem hovedindgangen
Foto: Sebastian Jonshøj
Tang og andet godt fra havet - bliv klogere på havets grønne fødevarer med forfatter og foredragsholder Ole G. Mouritsen fra Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet.

15. marts 2023 19:00 - 20:30

Foredragsholderen skriver: Vi skal spise mindre kød og mere grønt. Hvad enten begrundelsen herfor er sundhed, bæredygtighed eller klimahensyn, er problemet, at det grønne mangler de grundsmage, især umami, som vi evolutionært er betinget til at eftertragte. Så spørgsmålet melder sig nu, om vi kan lave så velsmagende mad af grønt, at vi i længden kan holde ud at spise mere og mere forskelligt grønt. Jeg kommer med et par bud som svar herpå og vil med mine eksempler fremhæve, at fødevarer fra havet — fisk, skaldyr, blæksprutter, rogn og tang — må spille en vigtig rolle i den grønne omstilling.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Dansk Botanisk Forening

DN Aarhus