30. april 2023 13:00
8800 Viborg, Vinkelvej 40
P-pladsen ved Søndermølle
En del af Ødalen bliver afgræsset Foto: Ellen Frydendal
Ødalen eller Søndermølle Ådal, som den også kaldes, blev fredet i 1959, fordi der var planer om byggeri i området. Vi gå en tur gennem området og ser, hvordan naturen har det i dag. Vi ender på Klostermarken, som DN Viborg også håber ad åre bliver et fredet naturklenodie ind mod Viborgs bymidte.

30. april 2023 13:00 - 16:00

Viborg er så heldig at have et fredet område helt ind mod byen. Søndermølle Ådal eller Ødalen, som området nok er bedre kendt som, blev fredet i 1959, fordi der dukkede planer op om byggeri i de naturskønne området. Bruunshåb Hede, der ligger op ad Ødalen blev fredet af samme årsag allerede i 1952 af samme årsag.
Vi går en tur gennem det fredede område, for at se hvordan naturen har det i dag. Turen fortsætter over til Klostermarken, som vi i DN Viborg har et stort ønske om også at få fredet, så naturen kan få lov til at udfolde sig frit helt ind mod Viborgs bymidte.
Både internationalt og nationalt er der planer om at vi skal have 30 % beskyttet natur. Her kunne være et godt bud på et af Viborgs bidrag til det mål. Kom med på turen, hvor vi drøfter, hvad vi kan gøre for at sikre disse spændende bynære naturområder for kommende generationer.

Vinkelvej 40, Viborg 8800

DN Viborg
  • Tilmelding ikke nødvendig