26. august 2023 21:00
8800 Viborg, Hans Tausens Alle 3
P-pladsen ved Borgvold (Restaurant Salonens adresse er valgt)
Damflagermus
Lever der flagermus i byen? Ja, det gør der. I Viborg bor og lever der flagermus. Ved en aftenbesigtigelse i aug. 2022 med detektor blev der registreret 5 forskellige arter, herunder også den yderst sjældne damflagermus.

26. august 2023 21:00 - 22:30

Byernes villahaver og parker er ofte ideelle levesteder for flere flagermusarter, og hvis byen samtidigt er begunstiget med vand og søer, så gør det bare vilkårene endnu bedre.
Flagermus flyver om natten og navigerer ved hjælp af ultralyde, som de sender ud og vender tilbage som ekkoer til flagermusenes store ører. Ultralyde som ikke er hørbare for det menneskelige øre, men som vi kan høre i en flagermusdetektor. I aftenens skumring går vi på safari ved Borgvold med detektorer efter flagermusene.
I slutningen af august er der mange flagermus på vingerne. Ungerne er flyveklare, og voksne og unger ”sværmer” hver aften og nat for at søge føde og komme i huld til vinteren.

Vi ”fanger” flagermusene med detektor og hører om deres sælsomme liv. Varighed ca. 1½ time.

I tilfælde af dårligt vejr aflyses turen. Flagermus er små lette dyr og insekterne endnu mindre, så blæst og regn er indevejr for flagermus.

Hans Tausens Alle 3, Viborg 8800

DN Viborg
  • Tilmelding

    Tilmelding til Ann Dithmer på mail: anndithmer@yahoo.dk med tydelig angivelse af dato, antal og aldre. Max 25 deltagere.