7. juni 2023 20:00
P-pladsen ved Espelunden på forlængelsen af Rødovre Parkvej
Duehøg Foto: Jann Larsen
Kom på fugletur med John Frisenvænge, Dansk Ornitologisk Forening og find ud af, hvilke fugle du kan opleve i Espelunden og på Vestvolden. Medbring gerne kikkert og fuglebog. Deltagelse er gratis. Arrangeret af DN i samarbejde med Rødovre Kommune. Fugle er sociale og kommunikerer ved sang og visuel

7. juni 2023 20:00 - 21:30

Der findes omkring 10.000 kendte, nulevende arter, hvilket gør fuglene til den mest artsrige gruppe af fire-lemmede dyr. De findes i alle typer miljø, lige fra Arktis til Antarktis. I størrelse varierer fuglene fra den 5 centimeter lan-ge bi-kolibri til den 270 centimeter høje struds. Fossilfund tyder på, at fuglene udviklede sig fra dinosaurerne i juratiden for 150 - 200 millioner år siden.
Fugle adskiller sig fra alle andre dyr ved deres fjerdragt. Karakteristisk er også for de nulevende fugle, at de har næb uden tænder, at de lægger æg med hård skal, har et højt stofskifte, et hjerte med fire kamre, en tøndeformet krop, og et let, men stærkt skelet. Hos alle fugle udvikles de forreste lemmer til vinger, og de fleste fugle kan flyve. Undtaget er strudsefugle og pingviner. Visse fugle, især kragefugle og papegøjer, regnes for at være blandt de mest intelligente dyr.
Mange arter trækker kortere eller længere distancer. Et eksempel er nattergalen, der trækker fra Danmark til Afrika.

DN Rødovre
  • Tilmelding ikke nødvendig