24. august 2019 09:15
3520 Farum, Stationsvej 1
Bussen holder overfor stationen
Vi ser Sct. Bendts Kirke i Ringsted (kongegrave), Ravnstrup Sø (naturreservat), Tystrup-Bavelse området, Sorø Sø med Sorø by (Sorø Akademi Klosterporten, Klosterkirken m.m.), Tersløsegård (guidet tur i Holbergmuseet) og til sidst Fjenneslev Kirke.
se https://furesoe.dn.dk/

24. august 2019 09:15 - 24. august 2019 18:30

DN Furesø inviterer til en natur- og kulturtur til Sorø og omegn. Vi kører over Ringsted for at se Sct. Bendts Kirke. Herefter kører vi til Fugleværnsfondens naturreservat ved Ravnstrup Sø og går til fugletårnet. Man kan være heldig at høre Rørdrum, og se mange andre fugle. - Området er kendt for den butsnudede- og spidssnudede frø.
Derefter mod nordvest til Tystrup-Bavelse området. Vi spiser vores mad ved Kongskilde på Tystrup Søs nord-vestside. Der kan være mange fugle ved Tystrup Sø, måske kan vi se en havørn.
I Sorø by skal vi bl.a. se Klosterporten, men Klosterkirken må vi nøjes med at få et kig på udefra, da kirken er under renovering.
Fra Sorø kører vi til Tersløsegaard, der var ejet af Ludvig Holberg. Vi får en guidet forevisning.
Fra Tersløse kører vi tilbage til Farum, på vejen passerer vi Fjenneslev Kirke med de 2 tårne.
Fugleguide Stig Jensen

Husk:
Mad og drikke til hele turen, passende tøj og fodtøj og kikkert. Turen er tilpasset personer med mindre gangbesvær.

Stationsvej 1, Farum 3520

Tilbage til søgningen
DN Furesø
  • Tilmelding

    Tilmelding på mail: (hast.christensen@gmail.com) (evt. på tlf.nr. 2422 8038. Der angives navn og antal personer. Tilmelding vil blive registreret i datoorden fra indbetalingstidspunktet af det fulde beløb. Sidste dag for tilmelding og betaling er mandag den 18. august kl. 14. Når man tilmelder sig gives der følgende besked: Du/I har tilmeldt x antal personer. Du/I bedes indbetale det fulde beløb på 300 kr. til Kontonr. 2120 0125 307000 (Nordea). Ved betalingen angives navn samt oplysninger om, hvor beløbet skal tilbagebetales til, i tilfælde af at turen bliver aflyst. Frist: Mandag d. 18. august kl. 14.00 med 300 kr. pr. person. Tilmelding på mail eller tlf. hvorefter der gives besked om betaling.