21. oktober 2019 19:00
7500 Holstebro, Kirkestræde 11
Holstebro Bibliotek, Bibliotekssalen
Kom med til et meget spændende foredrag med Jon Fjeldså, der er professor emeritus. Han vil fortælle om udviklingen indenfor fugleverdenen.
Alle er meget velkommen. Arrangementet er lavet i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet og er gratis for DN medlemmer.

21. oktober 2019 19:00 - 21:00

For halvtreds år siden antog ornitologerne, at man var meget tæt på at have fundet og klassificeret alle verdens fuglearter. Slægtskabsforholdet mellem fuglegrupperne var afklaret gennem anatomiske undersøgelser (sidst på 1800-tallet) og sammenligninger med øglefuglen Archaeopteryx.
I dag er vi blevet meget klogere. DNA-data, og fund af mange tusinde nye fossiler af overgangsformer mellem dinosaurer og moderne fugle, har givet nogle meget anderledes tolkninger. De gamle fuglegrupper blev, sammen med de store dinosaurer, udslættet for 66 millioner år siden, da jorden blev ramt af en asteroide. Formentlig overlevede kun nogle få fuglearter i landområderne omkring Antarktis, men de formåede meget hurtigt at tilpasse sig og udnytte de nye muligheder som opstod. Forskere ved Statens Naturhistoriske Museum har, i samarbejde med andre forskergrupper, kunnet rekonstruere dette videre udviklingsforløb, og fastslå hvordan de moderne fuglegrupper opstod og (gen)erobrede verden.

Kirkestræde 11, Holstebro 7500

DN Holstebro
  • Tilmelding ikke nødvendig