29. maj 2019 19:00
4700 Næstved, Grønnegade 10
Gl. Ridehus, Grønnegade Kasernes Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved
Danmarks Naturfredningsforening og Enø Naturgruppe inviterer til borgermøde om drikkevandet i Næstved Kommune med oplæg af geologisk seniorrådgiver Walter Brüsch, Danmarks Naturfredningsforening og efterfølgende debat.

29. maj 2019 19:00 - 22:00

Borgermødet indledes af Walter Brüsch med et informativt oplæg om drikkevandet og grundvandets indhold af sprøjtegiftrester. Netop nu rammes grundvandet af en sprøjtegiftrest, der muligvis er kræftfremkaldende og ændrer arveanlæg. Hvor stor er risikoen for, at den sprøjtegift, der har lukket Ledøje Vandværk, vil blive fundet i Næstved Kommune?

Walter Brüsch vil i sit foredrag have et særligt fokus på situationen i Næstved Kommune og den indsats, som kommune og vandværker skal gennemføre i de boringsnære beskyttelsesområder, BNBO’er.

Walter Brüsch er geolog og har gennem mere end 35 år arbejdet med transport og omsætning af naturlige og miljøfremmede stoffer i grundvandet.

Til arrangementet inviteres lokalpolitikere og folk fra forvaltningen.

Under og efter foredraget er der plads til diskussion om, hvad kommunen og borgerne kan gøre for at udgå at gentage fortidens synder.

Grønnegade 10, Næstved 4700

DN Næstved
  • Tilmelding ikke nødvendig