14. september 2019 11:00
Neden for Skæring Havvej, ved Skæring Bæks udløb i Kaløvig. Linje 17 stopper tæt på.
Aarhus Kommune bekæmper den aggressive og invasive hybenart, rynket rose langs kysten. Skov- og landskabsingeniør ved Aarhus Kommune Gorm Halskov fortæller hvorfor og hvordan. Vi studerer den vegetation, der kan komme op, når roserne er næsten væk. For eksempel spiselige planter og snapseurter.

14. september 2019 11:00 - 14. september 2019 12:30

Der er altid arter, der står på spring for at vinde nyt territorie. Det gælder i dyreriget, og ikke mindst i planteriget. Vi ser nærmere på en aggressiv og invasiv art i planteriget, nemlig Rynket rose.

I 1800-tallet blev den rynkede rose importeret fra det nordøstlige Asien, hvor den stammer fra. Den blev en populær rose, men blev set for første gang i naturen i 1875. Siden har den bredt sig voldsomt og dækker store områder, ikke mindst ved strandene.

Den skygger de danske hjemmehørende planter ihjel og står på Naturstyrelsens sorte liste over uønskede planter. Også selv om blomsterne dufter dejligt, og hybenfrugterne er de rene vitaminbomber.

Aarhus Kommune satser stærkt på at begrænse den, fordi den kvæler al anden vegetation. Skov- og landskabsingeniør Gorm Halskov vil fortælle, hvordan og hvorfor den rynkede rose fjernes. I området kan også ses en anden invasiv og uønsket plante i naturen, Japan pileurt.

Info: Elsebeth Hansen tlf. 86 220 440 el. elsebeth-hansen@outlook.dk

Tilbage til søgningen
DN Aarhus
  • Tilmelding ikke nødvendig