Børn kommer stadig mindre i naturen. Til gengæld oplever vi, at nysgerrigheden for at lære om naturen er stigende. Gretha Thunberg har vist, at børn også har en stemme og kan gøre en forskel, ligesom at tiden med corona har åbnet et vindue til livet, der summer lige udenfor.

Men det kræver tempo, pædagogik og faglighed at flytte læringen udendørs. Derfor lancerer Danmarks Naturfredningsforening, Landsforeningen Praktisk Økologi og Det Danske Spejderkorps til efteråret konceptet, Naturagenter, hvor børn i alderen 6-12 år kan løse en række missioner, der skal gøre et areal mere naturvenligt.

Børnene får en bedre viden om biologi, geologi og kemi, og de er med til at tælle antallet af arter og skabe nye levesteder for disse. Underviserne er frivillige ildsjæle, som gerne vil dele deres viden i regi af fritidsordninger, klubber og spejdergrupper mv.

Projektet skal udvikle naturmissioner med undervisningsforløb, inspirationsmaterialer, videoer og hjemmeside, og det skal være muligt at finde en frivillig underviser og et egnet areal.

Din rolle bliver at være med til at planlægge og udforme Naturagenter og fungere som daglig projektleder. Afhængig af din kernefaglighed kommer du også til selv at løse en del af opgaverne i projektet. Du kommer til at indgå i et team, som arbejder med projekter, der skal være med til at øge biodiversiteten i private haver, og som skal øge begejstringen og viden om naturen hos børn. Ligeledes skal du samarbejde med de andre foreninger i projektet. Dine opgaver vil blandt andet være at:

 • Færdigudvikle konceptet Naturagenter og det pædagogiske og grafiske univers
 • Medvirke til at udvikle undervisningsmaterialer sammen med kolleger med biologifaglighed
 • Rekruttere og facilitere frivillige instruktører
 • Etablere hjemmeside og producere instruktionsvideoer
 • Sikre projektets fremdrift og afstemme med team, styregruppe og Villum Fonden.

Vi forventer, at du kan sætte flueben ved en række af disse kompetencer:

 • En dygtig projektleder, der arbejder selvstændigt og systematisk
 • Kreativ og kan formidle til børn. Det er en fordel, hvis du har prøvet at samarbejde med SFO’er, institutioner, klubber og kommuner
 • Erfaring med at organisere og gennemføre projekter i fællesskab med frivillige
 • Kendskab til natur og den grønne dagsorden
 • En udpræget holdspiller med lyst til at lære nyt, dele viden og give sparring til dine kollegaer
 • God til at skrive og kommunikere. Flair for det digitale herunder video, nyhedsbreve, hjemmesider og Facebook.

Du bliver tilknyttet Organisationsafdelingen på vores kontor på Østerbro, men du må forvente møder ude i landet og uden for almindelig arbejdstid for at kunne understøtte vores frivillige. Til gengæld lægger vi vægt på din udvikling og frihed under ansvar. Du kan arbejde fleksibelt med hjemmearbejde efter aftale.

Stillingen løber i 3 år med mulighed for forlængelse og er 37 timer om ugen. Løn modsvarer den statslige overenskomst. Vi har en personaleforening, økologisk frokostordning samt en kreativ og uformel arbejdsplads.

Hvis du vil vide mere om stillingen og om vores arbejde, er du velkommen til at kontakte organisationschef, Mikkel Havelund, på mh@dn.dk eller på tlf. 3119 3207.

Ansøgningsfristen er 30.5.2021.

Danmarks Naturfredningsforening er med 130.000 medlemmer Danmarks største grønne medlemsorganisation. Vi arbejder for, at Danmark bliver et samfund med en rig og mangfoldig natur, et rent og sundt miljø og en aktiv klimaindsats. Der er 75 medarbejdere i sekretariatet, og vi bor på Østerbro tæt på metrostationen ved Poul Henningsens Plads.

alt
Mikkel Havelund
Organisationschef
 • E-mailadresse
 • Mobil
  +45 31 19 32 07