Giv din salat et twist med bøgens frugt
Når bøgetræerne smider sine frugter om efteråret, kan de indgå i aftensmaden som et lækkert twist i din salat.Bøgetræet er det mest almindelige løvtræ i Danmark, og dets frugt hedder bog, men i gamle dage kaldte børn dem for grisenødder. De smager tilfældigvis meget bedre end øgenavnet lyder - især i en lille salat.
Du kan finde dem overalt i naturen. Det eneste du skal gøre, er at lede, og det du skal bruge, er lidt tålmodighed, når nødderne skal pilles ud af skallen. God appetit!
Tip: I skal ikke spise for mange af nødderne, men det er helt fint at bruge dem i salaten.
Det skal du bruge
- Pose til at samle nødder i
- Lille kniv
- Pande
- Dine ynglings ingredienser til en salat
Tip: Nødderne er lette at genkende. De er små og trekantede. De sidder to og to i en lille skål med fire klapper og pigge på siderne.
Sådan gør du
- Tag en tur i skoven og saml de små nødder.
- Pil den yderste brune skal af nødderne.
- Rist nødderne på en tør pande til de bliver lidt brune.
- Drys dem i salaten.
Bøg kan bruges til mange ting
Bøg er et universalmiddel, og har været brugt til alverdens ting gennem tiden f. eks
- vaskemiddel
- vognsmørelse
- sødemiddel til øl
- farve til smør
- marcipan
- madolie
- brændsel