Du er lige kommet hjem fra en lang arbejdsdag. I det øjeblik, du åbner døren, står hunden klar og venter på, at du skal tage den med ud på tur.

Overskuddet er der måske ikke lige nu, men det skal jo gøres. Du beholder dit overtøj på, sætter snoren i halsbåndet på hunden, og så går I sammen ud i naturen.

Efter et kvarter i skoven sætter hunden sig, så den kan træde af på naturens veje. Du står selvfølgelig klar med den lille plastpose, som den gode medborger, du er. Efter at have samlet hundelorten op, laver du en fin knude. Og hvad så nu?

Ender den lune pose i lommen? Eller laver du det samme trick, som mange andre hundeejere i Danmark og smider den fyldte plastikpose ud i naturen?

Plastforbud i Frankrig

Alt for mange plastposer ender i naturen, hvor de kan ligge i flere hundrede år. Plast nedbrydes langsomt til mikroplast, som kan ophobes i fødekæder og ende som et alvorligt miljøproblem.

Det har, sammen med det meget store antal fyldte hundeposer i naturen, nu gjort, at hundeposerne øjeblikkeligt forbydes i Danmark. En lov, der allerede er på vej i Frankrig, hvor man har vedtaget et forbud mod engangsposer i plast.

Hvis du har hundeposer i hjemmet, så er det på tide at smide dem ud. Ifølge Københavns Politi, så kan du fra i dag forvente bøder mellem 600-1.000,-, hvis du anvender hundeposerne offentligt.

Brug en sok

Mange spørger sikkert sig selv, hvad de så skal gøre, hvis de gerne vil samle op efter deres hund. Ole Laursen fra Danmarks Naturfredningsforening kommer med et meget enkelt alternativ.

- Vi kender vist alle sammen godt situationen, hvor der forsvinder en sok i vaskemaskinen eller tørretumbleren. Man behøver dog ikke smide den tilbageværende sok ud. Vi anbefaler, at man tager den med ud, når man går med hunden, siger han og fortsætter.

- Når du så bruger sokken til at samle op efter hunden, kan du nemt smide efterladenskaberne ud, og derefter smide sokken til vask og anvende den igen og igen. Så hjælper du din pengepung, fordi du ikke hele tiden skal købe poser. Og du hjælper også naturen, fordi det ikke flyder med plastikposer overalt.

Et godt tidspunkt

Forbuddet mod hundeposer kommer op til den store affaldsindsamling, som Danmarks Naturfredningsforening arrangerer hvert forår.

Mellem den 11. og 15. april har 123.000 danske skolebørn meldt sig til at samle affald og plast ind med deres klasser. Søndag den 17. april vil resten af befolkningen så tage ud og rydde op i den danske natur, så vi kan få et så rent miljø som muligt.

- Hele uge 15 står i affaldets tegn, hvor både skolebørn og resten af landet vil være med til at redde naturen for plast og andet affald. Og så er det jo helt perfekt, at forbuddet mod hundeposer kommer nu, så endnu flere får øjnene op for, at man skal passe på naturen, siger Ole Laursen.

Danmarks Naturfredningsforening håber, der vil blive slået deltagerrekord i år. Og så må vi se, hvor mange hundeposer der bliver fundet i naturen, efter den nye lov er trådt i kraft.