Har du allerede skrevet testamente eller skal du i gang? Uanset hvor langt du er, er det vigtigt, at du får den rette vejledning med afsæt i din konkrete situation.

Her på siden kan du trin for trin se, hvordan du kommer i gang med dit testamente, og hvordan du kan tilgodese naturen med en testamentegave, hvis du allerede har skrevet testamente.

1. Kontakt en advokat og få gratis indledende rådgivning

Et rigtig godt sted at starte er at kontakte en advokat. Det er gratis at få indledende rådgivning. Du kan kontakte:

 • DN's arveretsadvokat: Michael Vendelbo, michael@vendelbo.eu, tlf. 23 34 78 10, hverdage 9-16
 • Det Gode Testamentes advokater: detgodetestamente.dk/find-advokat/
 • DN's testamenterådgiver: Lone Norup, lone@dn.dk, tlf. 31 19 32 62 kan hjælpe dig med at finde advokater i dit lokalområde
 • Egen advokat, hvis du allerede har skrevet dit testamente

Du kan forberede dig på samtalen med advokaten:

Download PDF: Tjekliste inden mødet med advokaten

Download PDF: Det gode testamente

2. Skriv dit testamente sammen med advokaten

Det er en god idé at holde et personligt eller telefonisk møde med advokaten, hvor I taler om din situation og om dine ønsker ift. dine arvinger og testamentegaven til Danmarks Naturfredningsforening.

De fleste, som betænker foreningen, donerer en hvis procentdel af boet, et bestemt beløb/legat eller bruger 30/70 procent-løsningen.

Advokaten skriver udkast til testamentet og du tilretter/godkender og slutteligt sender advokaten dit endelige testamente til dig.

Husk på forhånd at aftale prisen for dit testamente med advokaten. Det koster normalt mellem 3.000 - 8.000 kr. Og husk også, at Danmarks Naturfredningsforening kan yde et tilskud på op mod 5.000 kr.

3. Notér testamentet hos notaren i byretten

Du skal selv møde op hos notaren i din lokale byret med to eksemplarer for at få dit testamente noteret. Notaren skal nemlig sikre sig din identitet, og at du er i stand til fornuftsmæssigt at oprette et testamente. Du vil få et stemplet eksemplar med hjem, og det andet eksemplar vil blive opbevaret i byretten og indberettet til Personbogen (et landsdækkende register), så man altid kan finde dit testamente igen.

Noteringen koster 300 kr.

Find din nærmeste notar og byret ved at klikke her

4. Få op til 5.000 kr. i tilskud til regningen fra advokaten*

Du kan få tilskud, hvis du opretter et testamente eller ønsker at opdatere dit eksisterende testamente og indskrive en testamentegave til Danmarks Naturfredningsforening.

For at få tilskud til dit testamente skal du gøre følgende:

 • Send en kopi af testamentet til advokaten, så advokaten kan få afsluttet sagen.
 • Advokaten kan nu fakturere Danmarks Naturfredningsforening op til 5.000 kr. inkl. moms for oprettelsen af dit testamente.

* Danmarks Naturfredningsforening giver et tilskud til advokatregningen på op mod 5.000 kr. hvis:

 • Danmarks Naturfredningsforening er indskrevet i testamentet
 • Testamentet er udfærdiget af en bestallingshavende advokat
 • Testamentet er noteret i byretten
 • Danmarks Naturfredningsforening forud for betaling modtager en kopi af det notarpåtegnede testamente.

Hvis du ikke ønsker, at Danmarks Naturfredningsforening skal se detaljer i testamentet, skal foreningen have et ekstrakt af testamentet eller en skriftlig erklæring fra advokaten om, at foreningen er begunstiget i testamentet.

Læs mere om tilskuddet


Du er i trygge hænder

Når du henvender dig med testamentespørgsmål til os, sætter vi tillid, fortrolighed og diskretion højest, derfor er vores retningslinjer således:

 1. Vi respekterer dine valg 100 %. Når du skal lave et testamente, skal du først tænke på dem, du holder af. Men har du overskud, så har du mulighed for også at betænke naturen.
 2. Vi respekterer dit privatliv. Vi håndterer din henvendelse med største diskretion, og giver dig nøgtern og neutral rådgivning.
 3. Du kan når som helst ændre i testamentet, dog med få undtagelser.
 4. Når du vælger at testamentere til Danmarks Naturfredningsforening, er det den største tillidserklæring, som du kan give os. Vi er meget taknemmelige, og vi vil bruge din gave med størst mulig omhu, og hvor den gør mest nytte og gavn for naturen i Danmark.