Sådan laver du skøn mad med græskar
Vi har samlet tre opskrifter med den søde frugt, der kan give dig nærring og skabe fryd på tallerkenen.Det bugner med græskar netop nu. Og du kan nemt lave lækre snacks af kernerne eller bruge kødet i bagværk, salat eller en varm suppe.
Her er tre dejlige opskrifter med forskellige dele af græskaret.
1. Ristede græskarkerner med salt
Det skal du bruge
- Græskar
- Vand
- Olie
- Salt
Sådan gør du
- Udhul græskarret.
- Pil kernerne fra kødet og vask dem.
- Tør kernerne i 2-3 timer i en lun ovn.
- Rist kernerne i lidt olie på en pande, og drys med salt.
Få flere grønne tips
Vores medlemsmagasin Natur og Miljø er fyldt med grønne guides, inspiration og artikler.
Vil du modtage magasinet direkte i din postkasse og samtidig støtte en god sag?
2. Græskarsuppe
Det skal du bruge
- 1 kg græskar (uden kerner)
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 7,5 dl hønsefond
- Salt, peber og sukker
Sådan gør du
- Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en gryde i ca. 20-25 minutter.
- Skær græskarret i mindre stykker, og kom i gryden med løgene.
- Sauter i yderligere 5 minutter.
- Tilsæt hønsefond, og kog, til græskaret er mørt.
- Blend suppen til en jævn masse.
- Bland med yoghurt, til suppen har en lind konsistens.
- Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.
Foto: Flickr/Emily Allen
3. Græskarboller
Det skal du bruge
- 400 g græskarkød
- 25 g smør
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl kærnemælk
- 50 g gær
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. groft salt
- 150 g durummel
- 700 g hvedemel
Sådan gør du
- Riv græskarkødet groft.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt vandet.
- Hæld blandingen i en skål, og tilsæt kærnemælken.
- Rør gæren ud.
- Tilsæt græskarkød og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
- Slå dejen godt sammen med en grydeske.
- Dæk skålen, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem.
- Form dejen til et rundt brød, og stil det på en plade med bagepapir.
- Dæk brødet til, og lad det efterhæve i ca. 30 minutter.
- Pensl brødet med kærnemælk.
- Bag det midt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.