Her på siden kan du trin for trin se, hvordan du kan tilgodese naturen med en testamentegave - også hvis du allerede har skrevet dit testamente.

1. Find den rette advokat med vores hjælp:

Det er gratis at få indledende testamenterådgivning fra en advokat. Du kan kontakte:

 • DN's arveretsadvokat: Michael Vendelbo, michael@vendelbo.eu, tlf. 23 34 78 10, hverdage 9-16.
 • Det Gode Testamentes advokater: detgodetestamente.dk/find-advokat/.
 • DN's testamenterådgiver Lone Norup på lone@dn.dk eller tlf. 31 19 32 62 kan hjælpe dig med at finde advokater i dit lokalområde.
 • Egen advokat, hvis du allerede har skrevet dit testamente

Du kan forberede dig på samtalen med advokaten:

Download PDF: Tjekliste inden mødet med advokaten

2. Skriv dit testamente sammen med advokaten

Det er en god idé at holde et personligt eller telefonisk formøde med advokaten, hvor I taler om din situation og om dine ønsker ift. dine arvinger og testamentegaven til Danmarks Naturfredningsforening.

De fleste, som betænker foreningen, donerer en hvis procentdel af boet, et bestemt beløb/legat eller bruger 30%-løsningen.

Advokaten skriver udkast til testamentet og du tilretter/godkender og slutteligt sender advokaten dit endelige testamente til dig.

Få op til 5.000 kr. i tilskud til regningen fra advokaten

Du kan få tilskud, hvis du opretter et testamente eller ønsker at opdatere dit eksisterende testamente og indskrive en testamentegave til Danmarks Naturfredningsforening.

For at få tilskud til dit testamente skal du gøre følgende:

 • Send en kopi af testamentet til advokaten, så advokaten kan få afsluttet sagen.
 • Advokaten kan nu fakturere Danmarks Naturfredningsforening op til 5.000 kr. inkl. moms for oprettelsen af dit testamente.

Danmarks Naturfredningsforening giver et tilskud til advokatregningen på op mod 5.000 kr. hvis:

 • Danmarks Naturfredningsforening er indskrevet i testamentet
 • Testamentet er udfærdiget af en bestallingshavende advokat
 • Testamentet er noteret i byretten
 • Danmarks Naturfredningsforening forud for betaling modtager en kopi af det notarpåtegnede testamente.
 • Hvis du ikke ønsker, at Danmarks Naturfredningsforening skal se detaljer i testamentet, skal foreningen have et ekstrakt af testamentet eller en skriftlig erklæring fra advokaten om, at foreningen er begunstiget i testamentet.

3. Notér testamentet hos notaren i byretten

Du skal selv møde op hos notaren i din lokale byret med to eksemplarer for at få dit testamente noteret. Notaren skal nemlig sikre sig din identitet, og at du er i stand til fornuftsmæssigt at oprette et testamente.

Du vil få et stemplet eksemplar med hjem, og det andet eksemplar vil blive opbevaret i byretten og indberettet til Personbogen (et landsdækkende register), så man altid kan finde dit testamente igen.

Noteringen koster 300 kr.

Find din nærmeste notar og byret ved at klikke her


Du er i trygge hænder

Når du henvender dig med testamentespørgsmål til os, sætter vi tillid, fortrolighed og diskretion højest, derfor er vores retningslinjer således:

 1. Vi respekterer dine valg 100%. Når du skal lave et testamente, skal du først tænke på dem, du holder af. Men har du overskud, så har du mulighed for også at betænke naturen.
 2. Vi respekterer dit privatliv. Vi håndterer din henvendelse med største diskretion, og giver dig nøgtern og neutral rådgivning.
 3. Du kan når som helst ændre i testamentet, dog med få undtagelser.
 4. Når du vælger at testamentere til Danmarks Naturfredningsforening, er det den største tillidserklæring, som du kan give os. Vi er meget taknemmelige, og vi vil bruge din gave med størst mulig omhu, og hvor den gør mest nytte og gavn for naturen i Danmark.