Skriv under for rent drikkevand

Vær med til at sig nej til gift i vores drikkevand

Det danske drikkevand er noget helt særligt. Vi kan pumpe vand op fra undergrunden og sende det direkte ud i danskernes vandhaner. Helt uden at rense det. Det kan kun få andre lande i verden.

Men vores drikkevand er truet.

De seneste år er der fundet flere og flere rester af gifte i vores grundvand. Og målingerne tyder på, at 2021 slår alle rekorder. Indtil videre er der fundet giftrester i over halvdelen af drikkevandsboringerne i år.

Danmarks Naturfredningsforening opfordrer til et forbud mod brug af sprøjtegift på de særligt sårbare områder, hvor drikkevandet dannes. For hvis ikke politikerne gør noget, så ender det rene danske drikkevand på museum.

Oplev mere af Danmarks natur

Vi guider dig ud i den danske efterårsnatur. Find de smukkeste kyster, mest eventyrlige skove, de blødeste bakker, og se guides til, hvad du kan lave derude.

Vær med til at beskytte naturen i Danmark

Naturen får frirum i Danmarks naturnationalparker

15 områder i Danmark skal reserveres til vores fantastiske natur. Områderne kaldes naturnationalparker og vil som nogle af de eneste steder i Danmark have naturen som førsteprioritet. Landbrug, skovbrug og industri bliver udelukket, og naturen får lov at råde. Med andre ord får vores pressede danske dyr og planter endelig plads og flere levesteder.

I naturnationalparkerne vil man kunne opleve:

  • Områder dedikeret til uafbrudt natur, som giver friluftslivet idéelle rammer.
  • Hårdføre græssende dyr som heste, kvæg eller bisonokser, der lever i og med naturen hele året rundt, og hvis trivsel er i hovedfokus.
  • Flere blomster, insekter og mere liv, end vi er vant til.

Læs mere om naturnationalparkerne og få svar på dine spørgsmål om adgang, dyr og naturen.