12. marts 2020 19:00
3300 Frederiksværk, Krudtværk...
Krudthuset Krudtværksalléen 15B, 3300 Frederiksværk. Tilmelding er ikke nødvendig, men p-pladserne er begrænsede. Parker evt. ved Halsnæs Rådhus.
Den invasive, meterhøje og meget aggressive japanske pileurt kvæler og udkonkurrerer vilde hjemmehørende planter. Derfor er den uønsket i vores natur og bør bekæmpes. Leif Øgaard fra Pileurt-banden Helsingør kommer og fortæller, hvad man her gør for at bekæmpe planten.

12. marts 2020 19:00 - 21:30

Den invasive japanske pileurt breder sig meget aggressivt, og det er rigtig svært at komme den til livs.
Nordsjælland er det sted i Danmark, der er hårdest ramt. Japansk pileurt er uønsket i den danske natur, da den udkonkurrerer vores hjemmehørende planter med sine tre meter høje stængler og hidsige rødder ned i to meters dybde. Den kan årligt skyde syv meter væk og kan gennembryde både asfalt og beton. Naturstyrelsen siger, at de voldsomme pileurter bliver en større modstander end bjørneklo.
I Helsingør har man taget kampen op mod planten og har dannet ’Pileurt Banden Helsingør’. De benytter to metoder, som danske forskere for nyligt har dokumenteret effektive til bekæmpelse af den uønskede pileurt.
Leif Øgaard, en af de tre initiativtagere til Pileurt Banden, kommer den 12. marts 2020 til Krudthuset i Frederiksværk og fortæller om, hvad de gør i Helsingør for at bekæmpe den japanske pileurt.

Krudtværksalleen 15, Frederiksværk 3300

DN Halsnæs
  • Tilmelding ikke nødvendig