15. maj 2021 13:00
8464 Galten, Skivholmevej 87
Vi mødes ved Skivholme forsamlingshus på ovennævnte adresse
Visualisering af trafikmotorvejsbroen over Borum Møllebæk og engene. Broen indsat på billedet viser, hvordan det kan komme til at se ud her hvis...! Foto: Martin Dahl kilt
En motortrafikvej er påtænkt i det nordøstligste hjørne af Skanderborg kommune?? Den vil skære gennem det fredede område ved Lading sø, hen over kulturarvsarealet ved broncealderhøjene ved Borum Eshøj og gennem Skivholme skov. Det er ødelæggende!
Ta’ med og oplev denne natur, før det er for sent!

15. maj 2021 13:00 - 17:00

På trods af fredningen af Lading sø og omgivelser, skal der her om nogle år på død asfalt dagligt køre tusindvis af biler og lastbiler. Vores tur starter ved forsamlingshuset i Skivholme og går ned til Terp Mølle ved Borum Møllebæk. Vi skal stå dér, hvor vejbroen skal bygges, og som 17 m. over vores hoveder skal føre trafikken over dalstrøget med Borum Møllebæk med om­givende enge. Borum Eshøj med sine broncealdergravhøje ses i baggrunden. Vi besøger også den mere end 200 år gamle Skivholme skov, som har høj naturværdi. Vores lokalkendte tur­guide Hans Gravsholt vil fortælle om alt det, vi ser på turen, Otto Andersen vil fortælle om planter, Lars Søgaard-Jensen om fugle, og det lokale Landsbyråd fortæller om det dagsaktuelle.
Husk klæder efter forholdene og gerne vandtæt fodtøj.
Turen er 5 km. lang og kuperet.
Husk også kaffen til en pause undervejs.
KOM OG OPLEV DENNE SMUKKE NATUR FØR DET ER FOR SENT!

Skivholmevej 87, Galten 8464

DN Skanderborg
  • Tilmelding

    Tilmelding med oplysning om navne og telefonnumre på alle der tilmeldes til ls-j@dadlnet.dk.