9. november 2022 17:00
9000 Aalborg, Badehusvej 21
Kirkeugle. Foto: Stig Frode Olsen
Årsmødet holdes kl 17-18.30. Dagsorden ifølge vedtægterne. Alle er velkomne. Efter en bid brød er der i samarbejde med Folkeuniversitetet foredrag v/ cand. scient Lars Bo Jacobsen. Tilmelding til foredraget skal ske til Folkeuniversitetet. Se hvordan på dn.dk/aalborg under arrangementer.

9. november 2022 17:00 - 21:00

Lars Bo Jacobsen :
Så sent som i 1960’erne var kirkeuglen Jyllands og Fyns mest udbredte ugle med formentlig langt over 1.000 ynglepar. Den har siden været i voldsom tilbagegang til en bestand, hvor der formentlig kun er 10-15 par kirkeugler tilbage her i 2022. Foruden i Danmark, er bestanden af kirkeugler i samme periode også gået tilbage i Vest- og Centraleuropa.
For at finde de specifikke årsager til den voldsomme stilbagegang startede Københavns og Aarhus Universitet et projekt, hvor vi kortlagde de specifikke krav kirkeuglerne har til deres ynglelokaliteter, fødesøgnings arealer, byttedyr, ungeproduktion, dødelighed, selv betydningen af vejr- og vindforhold på kirkeuglernes fødesøgning.
På trods af kirkeuglernes evne til at være fleksible, kan vi konstatere, at kirkeuglerne stadig kæmper med at holde deres unger i live og finde tilstrækkelig føde.
Så, kan Kirkeuglen fortsat reddes gennem en målrettet indsat rettet mod at genoprette det naturlige fødegrundlag i de små

Badehusvej 21, Aalborg 9000

DN Aalborg
  • Tilmelding

    Tilmelding til foredraget skal ske til folkeuniversitetet i Aalborg.Se hvordan på dn.dk/aalborg under arrangementer når datoen nærmer sig. Medlemmer af DN har gratis adgang.