18. juni 2023 14:00
8961 Allingåbro, Gl Fjellerupvej 23
Vi mødes ved P-pladsen ved informationshuset om stendysserne og går derfra til området. Turen er ikke egnet til barnevogne og hunde frabedes. Husk gummistøvler og at vi går på et areal, hvor der går græssende kvæg
Billedet forestille den øverste del af Hevring Å. På gåturen fra parkeringspladsen til stendysserne vil man krydse Hevring Å ad den viste svellebro.
Området er en lille naturperle tæt ved Hevring å og Stendysserne ved Tustrup. Der er flere naturtyper, mange spændende planter og vi vil især gå i et område, der er afgræsset af kvæg. Turleder Peter Wind.

18. juni 2023 14:00 - 16:00

Området er en lille naturperle tæt ved Hevring å og Stendysserne ved Tustrup. Der er flere naturtyper, mange spændende planter og vi vil især gå i et område, der er afgræsset af kvæg.
Peter Wind fortæller om planternes opbygning, plantefamilier mm, Anne Murmann fortæller om planternes medicinske og historiske anvendelse, og lodsejer fortæller om områdets historie og naturforvaltning

Turen er arrangeret som et samarbejde mellem Dansk Botanisk Forening, Norddjurs Kommune og DN Nordjurs og er blevet mulig, fordi lokale lodsejere velvilligt har stillet deres private områder til rådighed.

Vilde Blomsters dag er en botanikdag afholdes på samme dag i hele Norden. Det betyder, at der arrangeres ture i både Norge, Sverige, Grønland, Finland, Færøerne og Island. Formålet er, at blive klogere på de vilde planter, er for alle og det er er gratis at deltage.

DN Norddjurs
  • Tilmelding ikke nødvendig