6. juni 2023 19:00
4760 Vordingborg, Sydhavnsvej 6
Den store sal i Kulturarkaden
Høvblege på Møn. Foto: Michael Stoltze.
De danske dagsommerfugle har det elendigt.
Kom og hør biolog, forfatter og ph.d. i sommerfugle, Michael Stoltze, fortælle, hvordan der gøres indsats for at få sommerfuglene tilbage. Hjælper indsatsen? Og hvordan ser fremtiden for dem ud?

6. juni 2023 19:00 - 21:00

De danske dagsommerfugle har det elendigt.
De mangler levesteder, der er blevet meget færre af dem, 12 af de 76 arter er uddøde, og omkring halvdelen af de tilbageværende arter er truede eller stærkt truede. Den voldsomme tilbagegang tog navnlig fart i sidste halvdel af det 20. århundrede, og er desværre fortsat efter årtusindskiftet. Nu gøres der mere og mere for at få sommerfuglene tilbage. Hvordan er sommerfuglenes status nu? Hjælper indsatsen? Og hvordan ser fremtiden for dem ud?
Det vil biolog, forfatter og ph.d. i sommerfugle, Michael Stoltze, svare på i foredraget, hvor han også vil tale bredt om arternes biologi, adfærd og krav levesteder. Han er ivrig naturforkæmper med klare visioner for naturen i Danmark, og har sammen med historiker Mona Klippenberg senest skrevet bøgerne ’Sommerfuglehave’ (2020), ’Biodiversitet’ (2021) og ’Flyvende admiraler og andet småkryb’, der udkommer 7. juni 2023. Michael Stoltze.
Foredraget sker i samarbejde med Vordingborg Bibliotek

DN Vordingborg
  • Tilmelding

    Husk at tilmelde dig på bibliotekets hjemmeside