4. juni 2023 08:40
4300 Holbæk, Havnevej 6
Mødested ved Orøfærgen i Holbæk Gammel Havn. Retur samme sted afhængig af valgte færgeafgang.
null Foto: null
Vi genopfrisker idéen om kystvandring sammen med Hjerteforeningen i Holbæk. Turen på ca. 8 km går med uret om den vestlige del af Orø. Vi starter i Hobæk ved færgen til Orø. På denne Orødag er færgen gratis, og der kan være mange på øen - og mange der senere vil tilbage - færge ca. hver time.

4. juni 2023 08:40 - 14:30

Selve traveturen starter fra havnen i Brønde. Vi går mod vest, først gennem et sommerhusområde, senere ud på strandengen og nordpå ad trampestien forbi vindmøllerne, rundt om klinten til campingpladsen ved Nørrestænge. Her, ca. halvvejs på turen, holder vi pause. Turen går videre nordpå rundt om Børrehoved, ind langs Salvigbugten. Herefter går vi gennem den grønne kile til Salvigvej, mod vest til Nørrestængevej og sydøstpå til Bybjerg. Herfra er der fri leg, kroen, og en kilometer til færgen.
En stor del af ruten er på trampestier af varierende bevoksning og kvalitet. Kom i god tid til færgen, der afgår kl. 8.55. Tøj og forplejning tilpasses dit behov og vejret.
For de meget vandreglade kan turen forlænges ved at gå videre mod øst langs Salvig udenfor diget, forbi Stengården ud til Næsbyvej, og så sydpå til Bybjerg.

DN Holbæk
  • Tilmelding ikke nødvendig