30. september 2023 10:00
4791 Borre, Langebjergvej 2
P-Pladsen ved Jydelejet. Vi går samlet derfra.
Horndrager i Jydelejet. Foto: Bo Kayser
Kom og vær med til at pleje et unikt sted på Høje Møn. I mange år har en flok trofaste frivillige plejet det fineste orkidé-sted på Møns Klint.
Det har resulteret i et stigende antal horndrager, som er en af Danmarks sjældneste orkidéer. De seneste år med over 3000 blomstrende horndrager.

30. september 2023 10:00 - 15:00

For vi skal selvfølgelig også pleje naturen i år.
Og vi skal – som sidste år - fejre det gode resultat med en god skovfest, hvor vi skal smage på det gode kød fra kreaturerne, der græsser i Jydelejet, - med tilbehør.
Naturplejen foregår som vi har gjort i mange år: Slåning med le og afrivning af de afslåede urter. Hvis du ikke kan slå med le, så kan du lære det. Vi har leer og river med. Formålet er at skabe et lyst og næringsfattigt område, hvor orkidéerne ynder at vokse. Det er ikke kun horndrager, men også de andre særlige orkidéer, der typisk vokser i disse omgivelser, der drager fordel af plejen.

Det er gratis at deltage i naturplejen og at deltage i skovfesten, men her skal du tilmelde dig, så vi ved, hvor mange bøffer, der skal lægges på grillen. Tilmelding: kontakt@graesningsforeningen.dk senest d. 24. september.
Husk kaffe/te og stol.
Arrangører: Naturstyrelsen Storstrøm, Græsningsforeningen Høje Møn, DN - Vordingborg, Vordingborg kommune og GeoCenter Møns Klint.

DN Vordingborg