15. juni 2024 05:00
3650 Ølstykke, Mimosevej 5
Parkeringspladsen for enden af Mimosevej i Udlejre ved Børnehuset Karmsten
Toppet lappedykker Foto: Vitus Chalise N. Andersen
Fugleturen foregår i de tidlige morgentimer, hvor vi kan opleve den fantastiske morgenstemning, når dagen gryr og søen vågner op til dåd. På det tidspunkt er de fleste sangfugle og søens mange ænder, gæs, terner, lappedykkere og andre fugle i fuldt vigør.

15. juni 2024 05:00 - 08:00

Skenkelsø Sø er en lavvandet sø imellem Udlejre og Snostrup omgivet af eng og rørskov, hvor et rigt fugleliv har etableret sig. Søen blev skabt ved en genopretning af den tidligere Snostrup Sø i 2010 og er hurtigt blevet et artsrigt vådområde. Den charmerende skægmejse yngler ved søen, ligesom rørhøgen ofte ses jage over terrænet på jagt efter føde til ungerne. Havørnen kan komme forbi i de tidlige morgentimer på udkig efter bytte, og endnu en spændende fugl er den skjulte rørdrum, som stadig kan høres tude som i en flaske hen i juni måned, camoufleret i rørene.
Turen er guidet af Hans Gorm og hans søn, Vitus, som ofte observerer fugle i området og kan fortælle om fuglene. Vi mødes kl 5.00 og vandrer ud gennem engen til fugletårnet, hvorfra chancerne for at se fugle er allerbedst. Medbring gerne kikkert og husk gummistøvler, da græsset vil være vådt. Et teleskop vil være til rådighed, således at fugle i den modsatte ende af søen også kan iagttages fint.

DN Frederikssund