28. juli 2024 13:00
4160 Herlufmagle, Broksøvej 60
Mødested: Det præcise mødested oplyses til de tilmeldte i ugen før arrangementet.
Hun af kejserkåbe i den mørke variant. 21.07.2023. Foto: Kurt Ramskov Laursen
Oplev et bredt udsnit af højsommerens sommerfugle og lær om kendetegnene for de almindeligste arter. Målgruppen for turen er personer uden forhåndsviden om sommerfugle.

28. juli 2024 13:00 - 15:30

Formålet med turen er at se sommerens forskellige dagsommerfugle, høre om bestemmelse de almindeligste arter og få lidt generelt viden om sommerfugle.

Turen vil gå gennem et varieret naturområde ved Broksø Gods, hvilket giver mulighed for at se mange arter, som kejserkåbe og nældesommerfugl knyttet til skoven, men også arter knyttet til overdrev. Er vejret godt vil der være gode chancer for at se mindst 15 forskellige arter.

Turen vil være ca. 5 km og den vil foregå på veje og stier, så der behøves ikke særligt fodtøj. Kondisko er fint. Medbring solhat og vand, men ikke hund.

Alle er velkomne! Tilmelding (på mail) er nødvendig, da deltagertallet er begrænset til 25. Turen aflyses ved udbredt regnvejr, da sommerfuglene så ikke flyver. Besked om evt. aflysning sendes til de tilmeldte.

Arrangør: Kurt Ramskov Laursen, der er sommerfugleturguide og forfatter til bogen "Syv sommerfugleture - en begynderguide til danske sommerfugle" - se https://pletvinge.dk/syvsommerfugleture/

DN Næstved