16. juni 2024 14:00
P-pladsen for enden af Rødhus Klitvej
Hedepletvingen, som har djævelsbid som værtsplante, og som vi måske kan være heldige at se på turen Foto: Louise Lindbøg Hedegaard
Kom til Vilde Blomsters dag og vær med til at kigge på det spændende område ved Rødhus Klit. Vi går en tur i området og kigger på den fine flora i grå og grøn klit, hedemose og klithede. Måske ser vi endda den sjældne hedepletvinge. Medbring gerne kaffe til turen.

16. juni 2024 14:00 - 16:00

Hvert år i juni markeres Vilde Blomsters Dag, som holdes af botaniske foreninger ikke blot i Danmark, men også i Norge, Sverige, Finland, Grønland, Island og på Færøerne.

De seneste år har vi i DN Jammerbugt i denne anledning også valgt, i samarbejde med Dansk Botanisk Forening, at holde Vilde Blomsters Dag, og det gør vi også i år, hvor vi vil kigge nærmere på området ved Rødhus Klit. Vi går en tur i området og ser på den fine flora i grå og grøn Klit, hedemose og klithede.

Måske ser vi også den sjældne sommerfugl Hede-pletvinge, der har Djævelsbid som værtsplante. Sommerfuglen er fredet og en særlig ansvarsart for Jammerbugt Kommune. Den har netop flyvetid i juni, og forekomsten er afgørende for omfanget af fremtidige byggeplaner i området - en sag, som DN har fået medhold i hos Planklagenævnet.

Medbring godt fodtøj og en forfriskning til en pause undervejs.

DN Jammerbugt
  • Tilmelding ikke nødvendig