18. juni 2024 17:00
Mødested ved det åbne hedeareal ud imod kysten, omkring Mindestenen
Foto: Sebastian Jonshøj
DN Aarhus og Aarhus Kommune inviterer hele familien til et offentligt naturplejeevent på kommunens eneste rigtige hedeareal. Der vil desuden være mulighed for at blive klogere på hedens særlige flora og insektfauna.

18. juni 2024 17:00 - 20:00

Skæring Hede ved Mindelunden er én af Aarhus' mest særprægede naturlokaliteter. Her findes sjældne blomster, sommerfugle og andre insekter, og her blomstrer lyngen i sensommeren, som et af få steder i kommunen. Men arter som liden klokke, kællingetand, tormentil og lav skorsonér er truet af tilgroning med gederams, brombær og træopvækst.

Derfor gør vi en håndholdt indsats - og vi kan godt bruge dine hænder! Mød op og vær med til at håndluge på heden og bliv samtidig klogere på biodiversitet og naturens tilstand.

HUSK arbejdshandsker, drikkevand og evt. en knælepude. Arrangøren er vært ved en let forplejning.

For parkering henvises til arealer ved Kaløvig Bådelaug, hvorfra det er en kort spadseretur mod syd langs kysten, til Skæring Hede. Alternativt, kom på cykel eller tag bus nr. 17 og stå af ved Mindelunden.

For yderligere info, kontakt Markus Mellerup på aarhus@dn.dk eller tlf.: 60216573

Arrangementet afvikles i et samarbejde mellem DN Aarhus og Aarhus Kommune.

DN Aarhus
  • Tilmelding

    Af hensyn til forplejning ønsker vi tilmelding ved en mail til aarhus@dn.dk SENEST d. 15/6! Man kan naturligvis også dukke op, men kan så ikke forvente forplejning.