Vil du hjælpe vores frivillige med at beskytte Danmarks natur?

Vi står midt i en buldrende biodiversitets- og klimakrise. Heldigvis er både befolkningen og politikerne ved at få øjnene op for udfordringerne. Som Danmarks største grønne organisation med 130.000 medlemmer og 1.500 frivillige ildsjæle har vi et stort ansvar for at tale klimaets og naturens sag og gøre det muligt for befolkningen og vores politikere at agere. En væsentlig del af vores arbejde udspringer af 95 lokale afdelinger og en stribe DN UNG-afdelinger, der gennem sagsarbejde, politisk arbejde, aktiviteter for børn - og mere end 1.000 ture og arrangementer om året, arbejder for at fremme vores sag.

Vi har en ledig plads i vores team af organisationskonsulenter, hvor I arbejder sammen om at nå vores vision om at gøre DN til det oplagte samlingspunkt og fællesskab for alle, der ønsker at handle for natur, miljø og klima. Et centralt mål er at øge antallet af frivillige i vores afdelinger og udbrede nye måder at organisere sig. Og du skal selv gå forrest med at inspirere, støtte og uddanne vores lokale frivillige for at gøre det let og sjovt at være frivillig i DN med alle de mangfoldige opgaver, de vælger at løfte for Danmarks natur.

Eksempler på opgaver:

 • Rådgive og udvikle vores afdelinger i organisatoriske forhold, herunder også deltage på samråd, understøtte årsmøder, aktiviteter og arrangere kurser.
 • Bidrage til at skabe en indbydende kultur og større diversitet blandt vores frivillige og være en god konfliktmægler.
 • Medvirke til at udbrede nye måder at rekruttere og organisere frivillige lokalt, så mange flere kan blive frivillige.
 • Deltage i DNs udviklingsprojekter beskrevet i vores strategi: https://aktiv.dn.dk/strategi-2022-2026/indsatsomrade-frivillige-og-aktive/

Vi forventer, at du kan sætte flueben ved en række af disse kompetencer:

 • Erfaring fra medlemsorganisation eller NGO, herunder at organisere og gennemføre projekter i fællesskab med frivillige og rekruttere nye frivillige.
 • God til at tale med mennesker, skabe tillid og lyst til at handle for den fælles sag.
 • Klar til at komme ud i landet for at opbygge relationer og lokalt kendskab.
 • En udpræget holdspiller med lyst til at lære nyt, dele viden og give sparring til dine kollegaer.
 • Selvstændig, ansvarlig og systematisk og har personlig gennemslagskraft.
 • God til at skrive og kommunikere.
 • Flair for it, fx nyhedsbreve og hjemmesider.
 • Kendskab til natur og den grønne dagsorden er et plus, men ikke et krav.

Du må forvente møder ude i landet også uden for almindelig arbejdstid (aften og weekender) for at kunne understøtte vores frivillige. Til gengæld lægger vi vægt på din udvikling og frihed under ansvar. Du kan arbejde fleksibelt med hjemmearbejde efter aftale og ret til afspadsering.

Stillingen er 37 timer om ugen. Løn modsvarer den statslige overenskomst. Vi har en personaleforening, økologisk frokostordning samt en kreativ og uformel arbejdsplads.

Hvis du vil vide mere om stillingen og om vores arbejde, er du velkommen til at kontakte organisationschef, Mikkel Havelund, på mh@dn.dk eller på tlf. 3119 3207. Ansøgningsfrist den 11. juni 2023.

Om os

Danmarks Naturfredningsforening er med 130.000 medlemmer Danmarks største grønne medlemsorganisation. Vi arbejder for, at Danmark bliver et samfund med en rig og mangfoldig natur, et rent og sundt miljø og en aktiv klimaindsats. Der er 80 medarbejdere i sekretariatet, og vi bor på Østerbro tæt på metrostationen ved Poul Henningsens Plads.

alt
Mikkel Havelund
Organisationschef
 • E-mailadresse
 • Mobil
  +45 31 19 32 07