Natur- og landbrugspolitisk torsdagsbar

På Folkemødets første aften mødes Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Maria Reumert Gjerding og Landbrug og Fødevarers formand Martin Gjerrild for at tale om de to foreningers fælles initiativ fra februar i år: Fælles løsninger – for natur og landbrug.

Kom til natur- og landbrugspolitisk torsdagsbar og få en snak med naturens førstedame og landbrugets førstemand.

Hvornår? Torsdag den 13. juni kl. 17 til 18
Hvor? DN's telt C12

Naturfredningsforeningen og Novozymes skal i klimaterapi

Er du blevet FOR klimatosset, eller føler du dig klimahysterisk en gang imellem? Så kom med til klimaterapi! Bæredygtighedspsykolog Simon Elsborg Nygaard fra Aarhus Universitet tager klimaet i terapi i samarbejde med Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening og chef for Public Affairs i Novozymes Peter Steen Mortensen. Vi inviterer til en oplysende debat om, hvor vi står i forhold til at komme med langtidsholdbare løsninger for klimaet. Hvem skal gøre hvad, hvornår? Hvordan løser vi den indre konflikt, der opstår, når vi gør noget andet end det, vi ved, der skal til?

Hvornår? Fredag den 14. juni kl. 10.30 – 11.15
Hvor? DN's telt C12

Hvad sker der med naturen i havet, når temperaturen stiger?

Når vi taler om havet og klimaforandringer har vi mest fokus på, hvad der sker, når havet stiger. Vi taler ikke så meget om, hvad der sker under havunderfladen. Norges Ambassadør i Danmark, Aud Kolberg og professor Katherine Richardson fra Københavns Universitet debatterer om, hvad der sker med naturen i havet, når temperaturen stiger, hvad sker der når vi overudnytter havets ressourcer, kan vi gøre noget specifikt for havene?

Hvornår? Fredag den 14. juni kl. 16.30 – 17.15
Hvor? DN telt C12

Tag på tur med Naturfamilier

Alle familier inviteres på en naturoplevelse. Vi mødes i VILLA GODE LIV i gården ved bålstedet og tager sammen på en lille tur, på det grønne område bag ved VILLAGODE LIV Her vil vi give en smagsprøve på, hvad det vil sige at være en del af Naturfamilienetværket. Vi vil tale om tips og tricks i naturen for små og store størrelser. Hjemme i gården vil vi ved bålstedet være tilstede og fortælle om ’Naturfamilier’ og give tips og tricks til store og små ved bålstedet. Derudover vil familier i gaden foran huset kunne få taget et billede af familien i en ’natur setting’ med diverse remedier, som kan deles på sociale medier og tages med hjem til minde om en god naturoplevelse for hele familien.

Hvornår? Lørdag den 15. juni kl. 10.30 - 12
Hvor? Villa Gode liv D10

Rådslagning om biodiversitet

Hvad skal der til for at vi får mere natur i DK?

Publikum inviteres sammen med et råd af ’vise ældre’ med repræsentanter fra bl.a. DN, spejderne, landmænd, politikere, jægere, banker og naturvejledere til rådslagning om, hvad der skal til for, at vi får mere natur i Danmark.

Visdomsrådet undersøger i en nøje planlagt sekvens udfordringen ud fra otte fastlagte perspektiver. Til sidst præsenterer de ’vise ældre’ deres indsigter og anbefalinger til en helhedsløsning. Principperne, værktøjet og visdommen har rod i de indfødte amerikaneres traditioner. Og så kommer DN’s Facebookbrugere på banen med deres spørgsmål.

Anbefalingerne fra Folkemødets rådslagning bliver i det kommende år en del af DN’s indsats for naturen.

Hvornår? Torsdag den 13. juni kl. 14 til 17

Hvor? DN telt C12