Hjemmearbejde i selskab med børn, der ikke kan komme i skole eller institution. Ingen kontakt med andre. Det er hårde vilkår for de fleste. Familien Westh Olsen kan i hvert fald skrive under på, at nedlukningen ikke har været lutter lagkage:

- Før corona brugte vi naturen engang imellem. Men under corona, der har vi simpelthen brugt naturen hver dag. Mine daglige gåture i naturen, de har virkelig reddet mig, så jeg ikke blev helt bims i bolden under nedlukningen, siger Mette Westh Olsen.

Familien Westh Olsen er en familie på fire. Mette og hendes mand Jesper har børnene Agnes på 9 og Luis på 7. Jesper arbejder i Norge, og under corona strandede han i Tromsø i hele otte uger:

- Under nedlukningen var jeg alene med børnene, og der har naturen været et sted, hvor jeg og børnene har fået fornyet energi. Naturen giver simpelthen overskud i hverdagen, forklarer Mette Westh Olsen og fortsætter:

- Og børnene har brugt naturen til at få brændt noget krudt af.

Det er datteren Agnes Westh Olsen fuldstændig enig i:

- Jeg kan lave meget mere udenfor, end jeg kan indenfor. Jeg får det rigtig godt af at være ude og løbe rigtig stærkt, siger hun og griner.

Naturen hjælper os i krisetider

  • Under coronaudbruddet i Danmark har flere og flere danskere fået øjnene op for naturen.
  • I naturområderne omkring større byer er der registreret mellem 70 og 160 procent flere besøgende i foråret i forhold til sidste år, ifølge Miljøstyrelsens tællere ved områderne.
  • Hver fjerde dansker har besøgt et naturområde, de ikke har besøgt før coronakrisen.
  • 34 procent har opholdt sig mere i naturen end tidligere ifølge Friluftsrådets undersøgelse.

Naturen frem for fitnesscenter

Mette Westh Olsen har i længere tid overvejet, om hun skulle begynde i det lokale fitnesscenter. Efter corona-nedlukningen er trangen til at motionere blevet endnu større, men lysten til at gå i fitness mindre. I stedet bruger hun naturen:

- I et fitness-center er der mange mennesker, og alle rører ved det samme. Nej, det er ikke sagen. Jeg vil hellere ud. Jeg er begyndt at cykle i naturen. Jeg forestillede mig egentlig, at jeg ville have høretelefoner i, men det er faktisk rarest uden. Så kan jeg høre vinden suse og fuglene synge. Jeg får brugt noget krudt og brændt nogle kalorier af, og så er det afstressende for den øverste etage. Naturen er blevet mit frirum, forklarer Mette Westh Olsen.

Det er blevet en familieting at bruge naturen dagligt, og det vil familien Westh Olsen tage med sig efter corona:

- Det er så meget, som er gået op for os under corona-krisen. Mine børn går f.eks. ikke i fritter mere, nu tager de hjem efter skole og leger udenfor. Det er gået op for os, at det er godt at komme ud i naturen hver dag, og det vil vi fortsætte med, siger Mette Westh-Olsen.


Familien Westh Olsen glæder sig til Naturens Dag

I denne weekend skal familien også ud i naturen. Denne gang skal de fejre Naturens Dag til et arrangement i Herlufmagle.

- Vi glæder os til Naturens Dag, siger Mette Westh Olsen og hendes børn næsten i kor.

- Vi glæder os til en dag i naturen, hvor der er lidt højere til loftet, fortsætter Mette Westh Olsen og tilføjer grinende:

- Jeg glæder mig nok allermest til at se min søn spise en melorm.

Det er nemlig en af de aktiviteter, der er planlagt til arrangementet nær deres hjem.

Arrangementet er bare ét ud af over 200 arrangementer landet over. Alle er velkommen, og de fleste arrangementer er gratis.

Naturens Dag

  • Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser.
  • Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og inspirere til at bruge naturen endnu mere resten af året.
  • Naturens Dag kulminerer søndag d. 13. september med mere end 240 offentlige naturarrangementer i hele landet under temaet ’Vild i naturen’.
  • Naturens Dag har eksisteret siden 2004.
  • Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden.