Udfordringerne med klimaet bliver kun løst, hvis vi hver især tager personligt ansvar for at opføre os bæredygtigt. Det mener otte ud af ti danskere ifølge en ny undersøgelse.

Hvis du også er klar til at reducere dit CO2-aftryk og leve mere klimaklogt, så er der godt nyt. Danmarks Naturfredningsforening giver dig muligheden for at lave din egen personlige klima-aftale.

Du bliver præsenteret for ti ting, du kan gøre for klimaet – og så skal du vælge tre af dem. Til gengæld får du:

  • Skræddersyede guides, der hjælper dig i gang
  • Din klima-aftale som en sjov lille film, du kan dele og inspirere andre
  • Et klima-nyhedsbrev med yderligere inspiration til at leve klimaklogt.

Din indsats nytter

Regeringen forhandler om en ny klimalov, der skal sikre, at Danmark reducerer udledningen af CO2 med 70 procent i 2030. Men hvis målet skal nås, skal alle gøre noget: politikerne, virksomhederne, dig og mig.

- Det står skidt til med klimaet, men vi kan nå at vende udviklingen. Vi ved, hvad der virker. Men hvis den grønne omstilling skal blive en realitet, så skal vi have mange flere med. Lav din egen personlige klima-aftale og bliv del af bevægelsen, der handler, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Du behøver ikke vende dit liv på hovedet og blive klimaaktivist. Til gengæld nytter det noget hver eneste gang, du handler klimaklogt. Selvom handlingen i sig selv er en dråbe i havet, så spreder ringene sig. Når du begynder at leve mere klimaklogt, inspirerer du andre til at gøre det samme.

Fx viser en undersøge, at halvdelen af dem, der kender nogen, der er stoppet med at flyve, selv flyver mindre som resultat heraf.

Så husk at dele din klima-aftale med familie og venner, så de kan blive inspireret og selv tage stilling til, hvordan de vil gøre en forskel for klimaet i deres hverdag.

Danskerne: Vi skal ændre livsstil

Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn?

Udfordringerne med klimaet bliver kun løst, hvis vi hver især tager personligt ansvar for at opføre os bæredygtigt

  • Enig: 78 procent
  • Uenig: 14 procent
  • Ved ikke: 6 procent

Vi er nødt til at ændre livsstil og skære ned i forbruget, hvis vi skal redde klimaet.

  • Enig: 73 procent
  • Uenig: 19 procent
  • Ved ikke: 8 procent

Kilde: Kantar Gallup for Berlingske